❓Ez lenne a sikeres járvány- és válságkezelés?❓

‼️A járvány, a válság és a kormányzati megszorítások sújtják idén Fehérvárt!
➡️ Soha ekkora mértékű kormányzati elvonás nem sújtotta Fehérvárt, mint 2021-ben a Fidesz kormányzása idején:
❌ Az iparűzési adó önkényes kormányzati csökkentése miatt 2,1 milliárd forinttól esik el Székesfehérvár Önkormányzata.
❌ A helyi adók emelésének tilalmáról szóló önkényes kormányzati döntés miatt 400 millió forinttól esik el Székesfehérvár Önkormányzata.
❌ Az államnak persze szabad adót emelnie! Meg is teszik: az államnak fizetett szolidaritási hozzájárulás összege brutálisan, 5,7 milliárd forintra emelkedik az idén! 2017 óta így már 16,8 milliárdot vontak el Fehérvártól ezen a jogcímen!
❌ A gépjárműadó településeknél maradó részét sem csak ideiglenesen vonta el a Fidesz-kormány: ezzel a döntéssel legalább 420 millió forinttól esik el az idén Székesfehérvár Önkormányzata.
❌ A kormány által önkényesen elrendelt ingyenes parkolás miatt csak januárban és februárban több mint 150 milliós bevételkieséssel lehet kalkulálni.
➡️ A nyugat-európai országok kormányai euró milliárdokkal segítették helyhatóságaik járvány elleni védekezését és kompenzálták veszteségeiket, ami élesen szemben áll a magyarországi gyakorlattal. A Fidesz-kormány a járványhelyzet alatt visszaél rendkívüli felhatalmazásával és kivérezteti a magyar önkormányzatokat.
❗️A városok kifosztása nem kormányzás! Válság idején nem büntetni kell az önkormányzatokat, hanem támogatni őket!