👉 JÖHETNEK A FŐISPÁNOK ÉS A TANÁCSELNÖKÖK 🤖 🎃

Az antidemokratikus választási szabályok és a pártállami rendszer révén a negyedik kétharmadot bezsebelő Fidesz egy régóta dédelgetett tervét valósíthatja meg az önkormányzatok totális lefejezésével.

Ugyanis évek óta rebesgetik, hogy a Fidesz meg akarja szüntetni a polgármesterek közvetlen választását és egyúttal megfosztaná a maradék önállóságuktól is az önkormányzatokat. Ráadásul a megyék élére kvázi főispánokat nevezne ki a kormány, akik hivatali elöljáróként ellenőriznék és irányítanák a joghatóságuk alá tartozó önkormányzatokat.

Gyakorlatilag egy hibrid struktúrát hoznának létre a Horthy-rendszer vármegyei rendszeréből és a kommunista pártállam tanácsrendszeréből.

A polgárok nem szavazhatnak majd arról, hogy ki legyen a városuk, falujuk polgármestere. Ahogy a budapestiek sem voksolhatnak arról, hogy ki legyen a főpolgármester.

A „méltóságos urak” döntenek majd a nép feje felett. Magyarország hátra megy, nem előre. Vissza a sötét múltba. A polgárok szavazati joga meg megy a levesbe. Csak fizessék az adót. Mint a jobbágyok.

Végh Edvárd