10 millió forintos kórházi számlát kapott egy koronavírus-fertőzött Amerikában

0

Ugyanis nem volt egészségbiztosítása, és most csak a betegbiztosítási programon keresztül benyújtott kérelmében bízhat. Nagy problémákat okozhat a későbbiekben az USA-ban, hogy ki és hogyan fedezze a koronavírusos betegek költségeit.

Közel 35 ezer dollárjába került egy koronavírus-fertőzött betegnek a kórházi kezelése az USA-ban, írja a Time nyomán az Index.

A Boston mellett élő Danni Askininek mellkasi fájdalma, légszomja és migrénje volt. Mivel a limfómája miatt onkológushoz járt, őt hívta, aki az új gógyszerre való rossz reagálásra gyanakodott, és beutalta egy bostoni klinikára. Ott megállapították, hogy tüdőgyulladása van, és hazaküldték. Amikor lázas lett, és köhögni kezdett, kétszer járt benn, újra kezelték, és megint hazaküldték. Ezután lettek laboreredményei, és koronavírust állapítottak meg.

Majd Askininek jött egy ugyanekkora sokk: kiszámláztak neki 34 927 dolláros számlát.

Ugyanis Askininek nem volt egészségbiztosítása, mint ahogy nincs mintegy 27 millió amerikai állampolgárnak sem, úgyhogy ki kellene fizetnie a kezelés költségeit. Most abban reménykedik, hogy a betegbiztosítási programon keresztül benyújtott kérelmét pozitívan bírálják el, és ez fedezni fogja a számlát.

A koronavírus-fertőzés tízezreket hozhat ilyen helyzetbe, noha a Kongresszus március 18-án elfogadott egy akciócsomagot, ami viszont csak a tesztelés költségeit fedezi.

Forrás szeretlekmagyarorszag.hu