12 ÉV KORMÁNYZATI “EREDMÉNYEI”

Kevés szánalmasabb dolog van annál, amikor több, mint egy évtized teljhatalom után Orbánnak annyi a mondanivalója, hogy jaj, emberek, visszajön a Gyurcsány.
Ennyi maradt?
Miért nem az eredményeket sorolja, hogy évente egy városnyi magyar hal meg, mert nem kap egészségügyi ellátást? Hogy soha ilyen kevés magyar fiatal nem járt magyar egyetemre? Hogy kevesebb gyermek születik, mint Gyurcsány idején. Hogy egyre értéktelenebb a fizetésünk, mert hazudhat bármit a statisztika, az Európa-rekord infláció elviszi a bért. Hogy elloptak mindent, ami mozdítható, és már azt is, ami nem. Hogy soha ilyen gyenge nem volt a forint, ilyen magas az államadósság és ilyen drága a benzin. Hogy romokban minden intézmény, amelynek dolga a Köztársaság védelme lett volna. Hogy a Fidesz az európai fősodorból egy szövetségesek nélküli pária lett. Hogy az unió már nem is utalja a pénzt – miattuk. Stb.
Ha 12 év után annyi maradt, hogy jaj, a Gyurcsány, az maga a kudarc beismerése. Eközben ez a Gyurcsány felépítette a legnagyobb és legerősebb ellenzéki pártot, százak várják utcafórumain, fiatalok – akiknek Őszöd pont olyan homályos történelem, mint a karlócai béke – sorban állnak egy fotóért az emberrel, aki le tudta győzni az általuk mélyen gyűlölt és megvetett Orbánt.
Orbán abban bízik, hátha még hat a gyűlölet mérge, elvégre az ellenzéki szavazók egy része is azt mondja, hogy neki nincs baja Gyurcsánnyal, de aggódik, hogy másoknak van a Fidesz karaktergyilkossági kísérletei miatt. Tehát az ellenzéki szavazónak már nincs Gyurcsány-problémája, de Orbán bízik abban, hogy a rettegés és a riogatás még célt érhet egy olyan világban is, ahol már minden párt összefogott az őt legyőző mumussal.
Ennyi maradt tehát.
Attól pedig végképp retteg, hogy Dobrev Klára hívja ki egy tévévitára, és verje ugyanúgy péppé, mint a férje 16 éve. Képzeljük el, amikor menekülni kell egy okos és felkészült nő elől, és kamu indokokat kell keresni, hogy miért nem áll ki ellene.
Emberek, tegyük a dolgunkat! Előválasztás és Dobrev Klára a megoldás. Gyurcsányozás ellen pedig javallt a derű, és gondoljatok az aláírást gyűjtő szégyenkező, magányos fideszes aktivistára.
Tehát derű, nyugalom és Klárával győzni fogunk.
A fáradt gyurcsányozás erre a garancia.