1300 milliárd forint: Ennyi pénzt menekíthetett ki gyémántban a Fidesz arab számlákra!

0

Hullanak a “csontvázak a szekrényből”, pedig még el sem jött a számonkérés és a komoly vizsgálatok időszaka.

A Magyar Nemzet korábbi információi szerint közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivárgott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán – az arab világ párhuzamos bankrendszerén – érkezzen vissza magánzsebekbe. A lap úgy tudja, hogy az üggyel kapcsolatban az FBI tanúvédelmi programjában tart egy magyar férfit az Egyesült Államokban, akit a magyar hatóságok valamiért annak ellenére sem akarnak kihallgatni, hogy ezt az amerikaiak többször felajánlották.

A lap akkor úgy írt róla. hogy az FBI gyanúja szerint az említett férfi is része volt annak a láncnak, melyen keresztül az elmúlt években az 1300 milliárd forint körüli összeg arab bankszámlákon landolt.
Az amerikaiak gyanúja szerint a hihetetlen összeg a nyertes uniós pályázatok “alkotmányos költsége”, a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék volt.

Az FBI gyanúja szerint a pénz egy része strómanokon keresztül, arab befektetésnek álcázva érkezett vissza Magyarországra, ahol luxusszállodákat, kastélyokat és egyéb ingatlanokat vásároltak belőle.
A magyar férfit egyébként az itthoni hatóságok is körözik jelentős összegű pénzmosás gyanújával, ám a magyar nyomozók még csak a kihallgatás lehetőségével sem éltek.

Ezek után érthető, hogy az Igazságügyi Minisztérium miért vétózta meg tavaly tavasszal, hogy a Fővárosi Főügyészség több, csalás és pénzmosás elkövetésével vádolt magyar állampolgárt kiadjon az Egyesült Államoknak – köztük valószínűleg a fent említett másik két futárt is.

 

A világ leggazdagabb embereit várja luxusüzletébe Andy Vajna felesége, Vajna Tímea./Kép. Blikk

 

 

 

olkt.hu