Észak-Olaszországban hatalmas a készültség

Észak-Olaszországban hatalmas a készültség

0

A koronavírus nem olvas újságot, nem böngészi a hírportálok cikkeit, de tévét sem néz. A nyilvánossággal megosztott információik tehát nem befolyásolják a vírus terjedését.

Mi az oka akkor a Kormány hiányos tájékoztatásának?

A világ közvéleményét hetek óta foglalkoztató koronavírus járványnak már most számos következménye és még több tanulsága van.

Utóbbiak közül az egyik legfontosabb, hogy a lakosság körében tapasztalható pánikot sem Kínában, sem Olaszországban nem a hatóságok pontos és alapos tájékoztatása, hanem éppen annak hiánya okozta.

A mellébeszélés mindenütt aláásta a közbizalmat.

Február 7-én Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés Népjóléti bizottsága előtt számolt be a koronavírus járvány elleni védekezés összehangolásáért felelős operatív törzs által gondozott akcióterv bizonyos elemeiről. A 28 pontból álló akciótervről a Belügyminisztérium mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az olaszországi Lombardia és Veneto tartományokban bekövetkezett járványügyi helyzet miatt az átdolgozásra került.

Mivel a koronavírus nem olvas újságot, nem böngészi a hírportálok cikkeit, de tévét sem néz, így nem lehet akadálya annak, hogy Magyarország kormánya pontos és minden részletre kiterjedő tájékoztatást adjon a 28 pontos védekezési tervről és annak végrehajtásának jelenlegi állásáról.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnökeként a köznyugalom megőrzése érdekében ebben kérem a Kormány haladéktalan intézkedését.

Stummer János

Szerző. Stummer János (Jobbik) országgyűlési képviselő.