1500 százalékkal drágult a szájmaszk a patikákban, de így sem lehet kapni…

0

Egy hónappal ezelőtt, amikor még leginkább csak a kínai koronaívrus-járvány híreit olvastuk, körülbelül 50 forintért lehetett venni egy egyszerű sebészi arcmaszkot a patikában. Ezt nemcsak egészségügyi dolgozók használják. Sok olyan beteg van, akinek legyengült az immunrendszere, ezért orvosa azt ajánlja, viseljen az utcán, nagyobb embertömegben vagy a tömegközlekedésben szájmaszkot.

Ezek a betegek most nagyon nehéz helyzetben vannak. Ha egyáltalán tudnak arcmaszkot venni a patikában, megdöbbenve tapasztalják, hogy az árak az égig szöktek.

Három éve csontvelő transzplantáción estem át. (…) Azóta a munkahelyen és emberek között maszkot és cérnakesztyűt hordok, így élek teljes életet. Ma (hétfőn) voltunk a patikában, ahol ismerős patikus elmondta: nincs maszk (persze kézfertőtlenítő és szappan sincs), mert ők is nettó 800 forintért tudják rendelni darabját! 800 Ft/maszk!

A beteg a maszkot 50 darabos kiszerelésben szokta vásárolni.

Mindez magyarul azt jelenti, hogy most egy 50 darabos doboz 40 000 forintba kerül. Az áremelkedés tizenhatszoros.

Hasonló helyzetről számolt be egy másik olvasónk is. Ő az egyik tököli bevásárlóközpont gyógyszertárában tudott venni néhány maszkot venni. Ennek az ára is 800 forint volt darabonként.

A gyógyszertáros állítása szerint ugyanez a maszk 50 Ft volt a koronavírus járvány előtt. Most a beszerzési ára 600 Ft, ők pedig 800 Ft-ért adják, személyenként maximum 5-öt.

Forrás index.hu