1940-ben ezt írta Göbbels a naplójába:

0

Olvasom, hogy: “A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatból az derült ki, hogy Orbán Viktor 4 505 212 085 forint költségvetési forrás biztosításáról döntött, hogy megvalósuljon a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztése II. üteme.”

Szeretném felhívni a kormánytagok figyelmét, hogy ugyan ez Orbán döntése, de miután kormányhatározattal lett “lepapírozva”, mindannyiuk felelőssége. Tehát az a védekezési formula, hogy “én nem is tudtam róla”, nem állja majd meg a helyét. S ugyan látszólag minden rendben van, de a “felelős gazdálkodás” kritériumának semmiképpen nem felel meg egy őrült elme agymenéseinek kiszolgálása.

És akkor itt egy kritika, amely erről a feudális világról szól. Nem fogható rá, hogy “sorosista”, vagy “kommunista”, esetleg “liberális”. De még “gyurcsanyistának” sem nevezhető.

1940-ben ezt írta Göbbels a naplójába: “A magyarországi korrupt feudális rendszer oly messze van tőlünk, mint a Nap, a Holdtól. Semmire sem fogunk soha menni Magyarországgal. Egyszer meg kell semmisítenünk.” (Zinner-Róna, 1986, 37.)
Juszt László