Újra sok ezer lengyel tüntet Varsó utcáin

Újra sok ezer lengyel tüntet Varsó utcáin mivel az abortusz szigorítása ellen tiltakozók attól tartanak, az ígéretek ellenére mégse csúsztatják el a törvényi szigoritás bevezetését!

A tüntetők első terve a lengyel parlament blokádja volt, amely jelen pillanatban is ülésezik. Az EU költségvetésének lengyel vétóját tárgyalja épp a Parlament. De a rendőrség hermetikusan lezárta a parlament felé vezető utcákat, így a tüntetők nem jutottak el oda.

Az este folyamán a rendőrség többször is megkísérelte a tüntetőket kisebb csoportokra szabdalni, ez van ahol sikerrel járt, van olyan csoport akik több mint fél órája vannak már rendőrségi blokkban. De több helyen a tüntetők a magyar parlament elől ismert nyomakodásban áttörték a rendőrsorfalat így egy egyre nagyobb tömeg jutott el a lengyel köztévé, a TVP Varsó belvárosában található székházához. Itt a tüntetés vezetői felszólították az embereket, hogy ne engedjenek ki egy kocsit se a székházból, blokkolják azt. A rendőrség elkezdte lezárni a köztévéhez vezető utcákat és körbe venni a tüntetőket. a tvn24 tudósítása szerint több helyen is nyomakodás alakult ki a téren a rendőrök és a tüntetők között.