Veszélyhelyzetek generálása

Egy diktatórikus országban veszélyhelyzetek generálásával, az emberek megfélemlítésével hoznak létre mesterségesen krízishelyzeteket, szándékosan lejáratnak minden pozitív emberi értéket, emberi jogokat, sajtószabadságot, politikai korrektséget, a demokráciába és a szabadságba vetett hitet.

A gátlástalanul hazudozó, demagóg szóvivőt alkalmaznak, aki „minél nagyobbat hazudik, annál jobban elhiszik” elv alapján működik, csak nagyon sokat kell ismételni a hazugságokat.

A sátáni technika a negatív kampány, a tudatos karaktergyilkosság, az ellenfél szándékos tönkretétele és lejáratása. A kitalált ellenséggel az emberek érzelmeire hatnak, de a hatalom percenként hangoztatja, hogy ők megvédik a nemzetet az ellenségtől.

A sajtót egy kézben tartják, a hatalomról csak pozitív írások jelennek meg. A sajtó, nem kérdez körbe, nem tárgyalja ki, nem vonja le a tanulságait, nem kritizál, nem gördíti tovább, nem tartja napirenden a témákat, csak egyoldalúan tájékoztat vagyis működteti a nép hülyítését, ami sokszor félelmet kelt.

A hatalom politikája abban a rendszerben csak a hazugságra és a hatalom megtartására épül! Uralkodásának hossza az ellenzék erejétől, és a nép türelmétől függ!

Kovács Tamás