30 milliárdnyi közbeszerzést nyert Mészáros vasutas cége

0

Az Opus Global közvetett tulajdonában álló R-KORD Építőipari Kft. összesen több mint 30 milliárd forint értékben nyert megbízásokat közbeszerzési pályázatokon – közölte az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön. Az Opus Global Nyrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

A tájékoztatás szerint az R-KORD Kft. a Strabag Rail Kft.-vel közös konzorciumban elnyerte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ajánlatkérő „Vállalkozási szerződés keretében Püspökladány – Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása” elnevezésű projektjét. A projekt teljes nettó ajánlati ára 47,2 milliárd forint, ebből az R-KORD Kft. 25,8 milliárd milliárd forint értékben érintett. A vállalkozási szerződés hatályba lépéséhez szükséges támogatói szerződést még nem írták alá.

Egyedüli ajánlattevőként az R-KORD Kft. megnyerte a szintén a NIF által kiírt „Kaposvár-Fonyód vv. állapotjavítás – Somogyjád” megnevezésű projektet. A szerződéskötés folyamatban van, a megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege nettó 73,7 millió forint.

A társaság ugyancsak egyedüli ajánlattevőként elnyerte a NIF „Újszász, Érd, Vác állomások tervezése, kivitelezése” projektben az újszászi, valamint a váci állomás tervezése, kivitelezése feladatokat. A projekt jelenleg szerződéskötés alatt áll, az egyösszegű nettó ajánlati ár 2,25 milliárd, illetve 2 milliárd forint.

via. 24.hu

Forrás 24.hu