40 embert rúgtak ki az NKK-tól

Újabb negyven embert rúgtak ki a Nemzeti Közlekedési Központból (NKK), az egyiküknek állítólag azt mondták, megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott.

Ez volt a második elbocsátási kör az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó, októberben várhatóan meg is szűnő szervezeti egységnél.

A Nemzeti Közlekedési Központból ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésén, a budai fonódó projekten és a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi kampuszberuházásán dolgozó, mintegy negyven embert bocsátották el – írja a Népszava.

A beszámoló szerint az egyiküknek állítólag azt mondták indoklásul, hogy „megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”.

Így nem maradt egyetlen olyan szakember sem, aki ért a HÉV-vonalakhoz, és hamarosan mindenkit elbocsáthatnak a Nemzeti Közlekedési Központból, legalábbis az ott maradt 150 ember erre számít.

Hasonló sorsa juthat a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, ami akár további több száz ember elbocsátását eredményezheti.

lap szerint mindhárom társaság beolvad az építési minisztériumba, feladatköre, munkavállalói és az ott vitt projektek is a Lázár János vezette tárcához kerülnek, az erről szóló előterjesztésről pedig várhatóan még a héten dönt a kormány.