44 ezer fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Lengyelországban

0

Meghaladta a 44 ezret csütörtök reggelre Lengyelországban az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – közölte az egészségügyi minisztérium.

Egy nap alatt 512 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, a hatóságok így 44 416 esetet tartanak nyilván. Csütörtökig 1694 ember halt bele a Covid-19 betegség szövődményeibe.

Lengyelországban először május végén és júniusban fokozatosan enyhítettek a március elején bevezetett járványellenes korlátozásokon.

Júliusban kisebb szigorításokat vezettek be újból az országban. Leginkább a maszkviselést és a kötelező 2 méteres távolságtartást szigorították. A karantént megszegők ellen is szigorításokat vezettek be. A legkisebb kiszabható karanténmegszegés összege 2500 Zlotyi pénzbüntetés míg a legsúlyosabb az akár három éves börtönbüntetés.

A hatóságok szigorúan és hatékonyan ellenőrzik a kiadott kormányzati szabálybetartásokat.

Prof. Dr. Łukasz Szumowski, lengyel egészségügyi miniszter, kardiológus és elektrofiziológus a második hullámra figyelmezteti Lengyelország lakosságát.

 

Teljes alázatra van szükség, és fel kell készülni a legrosszabbra, remélve a legjobbakat

 

– mondta, az egészségügyi miniszter.

 

Ne felejtsük el, hogy az őszre való felkészülés már megkezdődött. Ez egy hatalmas kihívás, és logisztikai és orvosi és szervezeti. Mert ha megnézzük a felső légúti fertőzések során szezonális influenza, ez egy hét több százezer ember. Tehát van egy hatalmas probléma a keverés a potenciális COVID-19 betegek és az emberek, akik az influenza. Ez kétségtelenül kihívás lesz, mint nekünk mint a lengyel embereknek

 

– mondta Szumowski.

 

A legtöbb új koronavírus fertőzések származnak munkahelyek, gyártó létesítmények, bányák, húsgyárak, ápolási otthonok, egészségügyi létesítmények és kisebb mértékben az esküvők és családi ünnepségek. Tehát nem szabad továbbra sem félvállról venni

 

– tette hozzá.

 

Lengyelország továbbra is emelkedik napi 3-500 fővel ami számomra kicsit aggasztó, mert látom, hogy sokak nem tartják be az intézkedéseket amit hoztunk, ezért is szigorítottuk az ellenőrzést és a büntetések kiszabásának mértékét

 

– zárta.

 

 

 

via. glos24.pl, warszawawpigulce.pl, press.pl