444: A HírTV műsorvezetője véletlen olyat kérdezett a kémbotrányról, hogy az államtitkár is zavarba jött

Ártatlannak tűnő, de váratlan kérdéssel hozta zavarba a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Velkovics Vilmos “riporter” a HírTV kedd esti műsorában, vette észre a 444.hu.

 

Az interjú végén került szóba a Pegasus-botrány, amire Orbán Balázs elkezdte felmondani a kötelezőt, hogy a magyar titkosszolgálatok a hatályos törvények szerint végzik a munkájukat, amit felett még civil kontroll is működik (igaz, arról nem beszélt, hogy pont a Fidesz akadályozta meg ennek a működésést az ügyben), mire Velkovics előbb megkérdezte, hogy

miért nem indítanak egy vizsgálatot?

Orbán: “Szijjártó Péter külügyminiszter úr (..) arról is nyilatkozott, hogy elindul egy vizsgálat. Tehát mi pontosan úgy járunk el az ügyben, mint más nyugat-európai országok.”

 

Majd jött a fagyasztó kérdés:

Velkovics: Akkor az NSO miért mondhatta azt, hogy valószínűleg vett a magyar kormány ilyen szoftvert, mikor Szijjártó Péter állítja, hogy nem?

Orbán: …. Én nem emlékszem erre, vagy nem olvastam ezt a nyilatkozatot. Alapvetően a magyar kormánynak nincs ebben jelen pillanatban a botrányban, vagy bármiféle visszaéléssel kapcsolatban érintettsége.