444: Az államtitkárok valamiért gigantikus Nagy-Magyarország térképek alatt tanácskoznak!

Egy nappal azután, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár azt írta:

 

„Minden alapot nélkülöző hazugság, nevezzük nevén: DEZINFORMÁCIÓk jelentek meg ma a kárpátaljai magyarokról. Egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről. Emellett, a hamis hírek szerint a kárpátaljai magyarok azzal a kéréssel fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy védje meg őket a népirtástól. Ezeket a hazugságokat maguk az illetékes ukrán hatóságok cáfolták.”

 

Ez nagyon helyes volt, már csak a kárpátaljai magyarok biztonsága miatt is.

 

Azóta viszont a fideszes médiában és a köztévén is elég hangsúlyosan jelenik meg az oroszpárti narratíva – emiatt az ellenzék tüntetést is tartott –, több államtitkár pedig valamiért gigantikus Nagy-Magyarország térképek alatt fotózkodott:

 

Sőt, maga Kovács Zoltán is így pózolt, bár neki az irodájában eleve egy hatalmas Nagy-Magyarország-térkép van a vadásztrófeák mögött:

 

kép. 444.hu

 

Még szerencse, hogy a háborús helyzetben véletlenül sem akarják azt a látszatot kelteni, hogy a kormánynak területi követelései lennének.