5 eset, amikor Orbán szemen köpte a szavazóit

Ha a népnek elfogy a türelme, egy hazugságokra épített hatalom kártyavárként omlik össze. Ez látható most Orbán körül is.

Ahogyan arról már beszámoltunk, beszakadt a Fidesz támogatottsága a rezsihazugság lelepleződése után. A megkérdezettek több mint kétharmada, 68 százaléka szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét – mérte a Publicus. Nem meglepő tehát, hogy egyik hónapról a másikra 12 százalékponttal bezuhant a Fidesz népszerűsége.

Egy másik cikkünkben már részletesen taglaltuk, a Fidesz és Orbán megutálásának okait. Azt, hogy a választók komplett hülyének nézését, a kampány alatti folyamatos hazudozást és az adófizetők pénzének szétlopását nem bocsátják meg a magyar emberek.

Most összegyűjtöttünk 5 olyan esetet, amikor már szembeköpte Orbán a választókat. Az ilyenekből lett elege a bérből és fizetésből élő kisembereknek, tehát azoknak, akik ellen 12 éve kormányoz a Fidesz.

1. Orbán azt hazudta, nem lesznek megszorítások. Lettek.

A felcsúti szotyimilliárdos a választások előtt pár nappal konkrétan kijelentette, hogy nem lesznek megszorítások. Képes volt az újságírók, rajtuk keresztül pedig a választók szemébe nézni és ezt behazudni. Aztán a választásokat követően jött a feketeleves. Eltörölték a rezsicsökkentés nagyrészét, kicsináltak több százezer katás kisvállalkozót. Az árak folyamatos emelkedésével, a forint tragikus gyengülésével pedig semmit nem tudnak kezdeni. Mi ez, ha nem megszorítás?

2. Orbán azt hazudta, megvédik a rezsicsökkentést. Nem védték meg.

Az egész fideszes hazugságkampány arról szólt, hogy az ellenzék elvenné a rezsicsökkentést, bezzeg Orbán megvédi. A választást hazugságaiknak köszönhetően megnyerték, ígéreteiket viszont már nem tartják be. Olyan rezsiemelsét indítottak el, hogy családok tömege kerülhet kilátástalan helyzetbe.

3. Orbán a koronavírus-járvány kezdetén azt hazudta, mindenkit meg fognak gyógyítani. Több, mint 40 ezren haltak meg.

Emlékezetes, hogy 2020-ban Orbán azt mondta, aki elkapja a betegséget, meg fogják gyógyítani. Ennek az lett az eredménye, hogy világszinten kiugróan magas volt a kovid miatti halálozás hazánkban. Alig van hazánkban olyan ember, aki ne vesztette volna el családtagját, barátját. Nem következik be ez a tragédia, ha Orbán és csicskái nem hagyják lerohadni az egészségügyet. Lopás és hazudozás helyett dolgozni kellett volna.

4. Orbán azt hazudta, senkit nem hagynak az út szélén. 400 ezer katást lehetetlenítettek el.

A globális multik megadóztatását nem támogatja a Fidesz-kormány. Sőt, ellehetetlenítette azt. Ellenben a magyar kisvállalkozók, a hónapról hónapra élő tisztességes embereket szívesen kicsinálja óriási adóterhekkel. Ezt tette akkor is, amikor katás vállalkozók százezreit tette tönkre a katatörvénnyel. Ráadásul még felkészülési időt sem adott, a nyár közepén zúdította mindezt a vállalkozókra.

5. Orbán Putyinnal azt hazudta, a piaci árnál ötször olcsóbban kapjuk az orosz gázt. Mégis megemelték a rezsit.

“Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt” – jelentette ki az Orbán Viktorral folytatott tárgyalásán Vlagyimir Putyin. Mindketten azt is mondták, hogy ma Magyarország veszi egész Európában a legolcsóbban az orosz gázt. Akkor mégis mi szükség volt a rezsinövelésre?

Mindössze csepp Orbán hazugságtengerében ez a lista. Ez az ember bármit behazudik a hatalom és a pénz érdekében. Nem csoda tehát, hogy mélyrepülésbe kezdett támogatóinak tábora, egyre többen zavarnák már nyugdíjba.

https://ezalenyeg.hu/publi/5-eset-amikor-orban-szemen-kopte-a-szavazoit-281693?fbclid=IwAR2m2hALGObfBBCLH0ZLaQwL8YdPLP2FD4NZRK27x_-ZpGOIotf5weKyYYA