50 NAP ELZÁRÁS EGY KUTYA TORKÁNAK ELVÁGÁSÁÉRT!

50 nap elzárásra ítélték a kutyája torkát elvágó baranyai férfit!

Állatkínzás vétsége miatt 50 nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével M. S. vádlottat, írja közleményében a Pécsi Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2020. április 6-án egy Baranya megyei községben található lakóhelyén tartózkodott, ahol napközben nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott el.

A vádlott 18 óra körüli időben a lakóházhoz tartozó udvar hátsó része felé indult abból a célból, hogy ellássa az ott tartott haszonállatokat. Az udvaron tartózkodott a vádlott ordas színű, kaukázusi juhász jellegű, nőstény ivarú kutyája is, amely láncra volt kötve. Az állat megérezte a vádlott ittasságát és emiatt morogni kezdett rá.

A vádlott ettől indulatossá vált, és megragadott az udvaron egy 160 cm hosszúságú vascsövet, majd odalépett az állathoz és egy alkalommal, nagy erővel megütötte a kutya fejét a vascsővel.

A kutya az ütés hatására a földre rogyott, amelyet látva a vádlott bement a házba, magához vett egy konyhakést, majd azzal visszament az állathoz és a konyhakéssel elvágta annak légcsövét.

A vádlott cselekménye következtében a kutya elpusztult, amit a fejére mért ütés okozta sérülések – így a csonttörés és a kis kiterjedésű koponyaűri vérzés –, valamint a nyaki erek szakadását követő nagy fokú vérveszteség idéztek elő.

Forrás.: Szeretlek Egerszeg