60 milliárd forintot fordít az Orbán-kormány kastélyok és várak felújítására – Ez már vérforraló!

Tényleg ez a legfontosabb???

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban mintegy 60 milliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak megújítására.

Ezt a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára jelentette be a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria felújításának pénteki alapkőletételi ünnepségén. Ez a beruházás 643 millió forintból valósul meg.

György István elmondta, hogy a Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram részeként Soprontól a magyar–román határ mellett fekvő Komlódtótfaluig 34 helyszínen újulnak meg látványosságok, köztük 19 kastély és 15 vár.

A komplex projekt nemcsak a nemzeti örökség megvédéséről szól, hanem azt szeretné elérni, hogy a felújított műemlékek az adott régiók vonzáskörzetévé váljanak, ezzel segítve a munkahelyteremtésben a környéken élő termelőket és vállalkozókat

– hangsúlyozta az államtitkár.

A nemzeti kastély- és várprogram már öt éve tart, 2019-ben azonban még egyetlen épületkomplexum felújítása sem fejeződött be az elején előirányzott 39-ből. Az 57 és félmilliárd forintos keretből viszont már akkorra sikerült 14 milliárdot eltapsolni.

Kapcsolódó cikk.:

Varju László: A kormány válság idején is egyházakra, minisztériumi fejlesztésre, kastélyra, olimpiai központra költ az emberek helyett

Több mint fél milliárdot herdálnak el kastélyokra

 

 

olkt.net