610 ezres hitel miatt bukta 40 milliós házát a beteg nyugdíjas

Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt
610 ezres hitel miatt bukta 40 milliós házát a beteg nyugdíjas

Nem akart harcolni a végrehajtóval a 66 éves ongai Németh Károly.

Legalábbis fizikailag nem, mert az igazáért a végsőkig hajlandó elmenni.

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég.

Mindezt egy 610.000 forintos alaptartozás miatt, ami az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt…

Dr. Kádár Petra Pálma, miskolci végrehajtó pontosan érkezett a 13 órára meghirdetett eljárásra, 7 fős rendőri kísérettel, lakatossal, az új tulajdonos képviselőjével. A jogász azonnal kijelentette, a végrehajtói kamara engedélye nélkül nem nyilatkozhat az eljárásról. A Blikknek csak annyit mondott el az ügyről, hogy a budapesti székhelyű Intrum Zrt. kezdeményezte a végrehajtást, őt csak illetékességből kérték fel az eljárás lefolytatására. A rendőröknek nem akadt dolguk, Németh Károly – bár feldúltan – ellenállás nélkül adta át az ingatlant. Annyit még elmondott, sosem a tartozását, mindig csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibe vételét vitatta.

Pedig a férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás, amelynek tegnap elérkezett a szomorú, végső aktusa is.

Bővebben: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/onga-beteg-nyugdijas-vegrehajtas-kilakoltatas-tartozas/t6syl2e?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso&fbclid=IwAR0Xu0dY-ReipaM9iERvO30tE8W6zYxiF0vyUNWpsX2cy5AeUD_XdAffSUk