62. helyen áll Magyarország a boldogság ranglistáján.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készítettek jelentést. Íme, az első 10 helyezett:
Az első, a tavalyi évhez hasonlóan Finnország, őket követi Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada és Ausztria.
– áll a World Happiness Report (WHR) honlapján.
Erős és büszke, de nem túl boldog hazánk a 69. helyről lépett előre, így jelenleg a 62. Érdekesség, hogy a térségből Csehország (20.), Szlovákia (38.), Lengyelország (40.), Szlovénia (44.) és Románia (48.) is előz minket.
A jelentés az élettel kapcsolatos értékeléseket és érzelmeket elemezte, a boldogság, illetve a közösség kapcsolatát helyezte fókuszba. Azt is vizsgálták, milyen hatást gyakorolt a boldogság alakulására az információs technológia, a társadalmi normák, a konfliktusok és a kormányok politikája. Külön foglalkoztak a szavazási viselkedés, az önzetlen, segítő magatartás, az internet és a boldogság, valamint az – egy hellyel visszacsúszó, és idén a 19. helyen álló – amerikaiak függősége és boldogtalansága közötti összefüggéssel.
Azért ne szomorkodjunk, hiszen, tán Orbánék elmúlt időszakban látható szánalmas vergődésének (is) köszönhetően 7 helyet is javítottunk. Ki tudja, ha így folytatjuk, pár évtized múlva, mire utolérjük Ausztriát, már az első 30-ban leszünk!

Forrás Zsurpubi https://zsurpubi.hu/