68 milliárdba került, de végül csúcsra ért Orbán futballhóbortja

0

Miután 2-1-re megverte a Kispest Honvédot, harmadik helyen végzett az NBI-ben, ezzel indulhat a nemzetközi kupában a Puskás Akadémia. Nem találtam megfelelő statisztikát, de szinte biztos, hogy az egyik legkisebb lélekszámú településként jutott ki az európai fociporondra az 1800 fős Felcsút.

Máshol ez a csoda kategóriája lenne. Nálunk elképesztő mennyiségű pénzből csináltak hazai szinten topkategóriás csapatot és utánpótlásnevelő központot azon a településen, ahol Orbán Viktor a gyerekkorát töltötte. A településtől Orbán felnőttkorában sem szakadt el, itt van a nyaralója. Ennek a szomszédságában húzták fel a felcsúti stadiont.

A harmadik hellyel és az európai kupaindulással elég csattanós választ adott saját magának Orbán Viktor:

Nem csoda, 68 milliárd forint

Egészen döbbentes összegből gazdálkodik a felcsúti foci. Az Orbán Viktor által alapított Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA) 2011 óta 53 milliárdra tett szert a mintha csak éppen erre a célre kitalált társasági adó eltereléséből, illetve direkt adományokból, amiket a cégek Orbán Viktor hobbijára felajánlottak. Ehhez jön még hozzá a profi csapatot működtető Puskás Futball Club Kft.-hoz befolyt, szintén tisztességes mennyiségű pénz, 15,4 milliárd forint.

Vagyis 2011 óta összesen 68,4 milliárd forint vándorolt a felcsúti fociba.