680 ezren írták alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozási kérdőívet

0

680 ezer magyar állampolgár írta alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozási szándékról szóló aláírásgyűjtő ívet.

Hadházy Ákos kezdeményezése nem várt sikert hozott, még úgyis, hogy rengeteg településen próbálták megakadályozni, hogy az aktivisták gyűjtsék az aláírásokat.

A független országgyűlési képviselő szerint ezentúl a kormány nem érvelhet azzal, hogy a magyarok elutasítják a csatlakozást – egyébként a közvélemény-kutatások is megerősítik, hogy a többség pártolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Hadházy úgy véli,

Jelenleg csak a kormány és a Fidesz vezetői nem akarnak részt venni az együttműködésben, mert tudják, elveszne az a védettségük, amit a Polt Péter vezette magyar ügyészség biztosít számukra.

Az aláírásgyűjtés jelentőségéről szólva a politikus kijelentette, hogy

“Ez az akció egy tüntetés. Egymilliós tüntetést hirdettem meg, és hatalmas eredmény, hogy 680 000 ember részt is vett ezen”,

és ez a siker annak a mintegy 26 ezer embernek is köszönhető, aki segített összegyűjteni az aláírásokat. Szerinte a petíció megmutatja, hogy kemény munkával lehet nyomást gyakorolni a hatalomra, és most az EU-s intézményeken a sor, hogy fokozzák a nyomást a magyar kormányra.

Index