7 hónap után kimenekítette egyik gépét Ukrajnából a Wizz Air

Megérkezett a lengyelországi Katowicébe Lvivből a Wizz Air Airbus A320-asa, ez egyike a cég azon a négy repülőgépének, amelyek az orosz offenzíva február 24-i elindulásakor kihirdetett légtérzár elrendelése óta rekedtek az országban, írja az airportal.hu.

A cikkben emlékeztetnek, a Wizz Air közel hét hónapja nem tudja kimenekíteni a háború sújtotta országból az egykori ukrán bázisain állomásozó, négy darab Airbus A320-as repülőgépet.

Ezek közül egy Lvivben, három pedig a kijevi Zsuljani repülőtéren rekedt az orosz offenzíva február 24-i elindulásakor kihirdetett légtérzár elrendelése óta.

A légitársaság a hírek szerint hónapok óta dolgozik azon, hogy kimentse a repülőgépeket az országból, amelyek a legutóbbi közlés szerint sértetlenek, de a kirepülésükhöz az előírt átvizsgálásuk és karbantartásuk szükséges az ukrán hatóságok engedélye mellett.

A virtuális radarok adatai szerint az eddig a lengyel határtól mindössze 60 kilométerre fekvő Lvivben parkoló HA-LWS lajstromjelű repülőgép kedden a délutáni órákban, alacsony magasságon repülve hagyta el Ukrajna légterét, majd biztonságosan leszállt a lengyelországi Katowicében.

A Kijevben parkoló gépek állapotáról nincs friss információ.