800.000 forintra büntették Márki-Zayt, mert elmondta az igazat 

0

A hódmezővásárhelyi kórházról mondott csúnyákat.

Jogerősen elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Pétert kedden a hódmezővásárhelyi kórházra tett kijelentései miatt – tájékoztatta az intézmény főigazgatója az MTI-t.

Kallai Árpád azt mondta: a bíróság megállapította, hogy a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavaly tavasszal, a választási kampányban két lakossági fórumon úgy fogalmazott:

“ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”,

és állítását több példával is igyekezett alátámasztani.

A bíróság nyilvános elégtételadásra, valamint

800.000 forint

sérelemdíj megfizetésére kötelezte a politikust, és eltiltotta a további jogsértéstől.

A főigazgató kifejtette: a polgármester kijelentése – a táblabíróság szerint is – alkalmas arra, hogy megingassa a közbizalmat az intézmény iránt.

A beteg-orvos, beteg-ápoló és a beteg-intézmény közötti bizalmi viszony a gyógyítás alapfeltétele, így azt megbontva a közintézmény működése és akár maga a gyógyulás is veszélybe kerülhet.

“Példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét” – mondta a főigazgató.

Kallai Árpád közölte: a jogerős ítélettel bebizonyosodott, hogy ma, amikor az egészségügyi ellátórendszer és az egészségügyi intézmények gyakran válnak a politikai csaták eszközévé, egy kórház képes megvédeni saját és dolgozói jó hírnevét.

olkt.hu/Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/04/23/friss-800-000-forintra-buntettek-marki-zay-petert-mert-kimondta-amit-gondol