9 év kormányzás után összeomlott a magyar egészségügy

0

A hétvégén összeomlott az egészségügyi ellátás Budapesten. Két millió ember sürgősségi ellátásáért négy kórház felelt, ebből három bejelentette, hogy az orvoshiány miatt nem tud beteget fogadni. Először a Honvédkórház, aztán a Dél-Pesti Centrum Kórház Merényi úton működő traumatológiája, végül a Szent János kórház is kénytelen volt felfüggeszteni az ügyeletét a hétvégére.

Ez a kormányzás totális csődje.

Olyan nincs, hogy Budapest két milliós lakosságának sürgősségi ellátására egyetlen kórház jusson, mert a többi intézmény ügyelete működésképtelenné válik.

Ez bűn. Ez felelőtlenség. Ez emberéletek gondatlan veszélyeztetése.

A 9 éve (!!!) kormányzó Fidesz úgy reagált a drámai fejleményre, hogy erről is Gyurcsány tehet. Ha valaki átaludta volna az elmúlt évtizedet, akkor elmondjuk: Gyurcsány tíz éve mondott le a kormányzásról. 2010 óta pedig a Fidesz irányítja az országot. Kilenc év rengeteg idő. A 2010-ben született gyerekek most lesznek negyedikesek az általános iskolákban!

Az egészségügy hétvégi összeomlásáért a kilenc évvel ezelőtti kormányra mutogatni éppen annyira férfias, mintha a tatárjárással vagy a török hódoltsággal próbálnák kimagyarázni azt, hogy négyből három kórház működésképtelenné válik 2019-ben.

Minket nem érdekel Gyurcsány. Minket igazából a Fidesz sem érdekel. Minket egyedül az életünk érdekel. Amit a stadionépítés kormánya folyamatosan veszélyeztet azzal, hogy üres lelátókra és a felcsúti klánra költi a pénzünket orvosok helyett.

Forrás:https://www.flamingok.hu/blog/9-%C3%A9v-korm%C3%A1nyz%C3%A1s-ut%C3%A1n-%C3%B6sszeomlott-a-magyar-eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgy?fbclid=IwAR19DK0DXVxijWbiKfB61UkZaG0Z_-4_G-7m3wiUCaLGIItOMEnvvKdDcfc