9 fő kap 2 milliós havi nyugdíjat – abból kettő fideszes politikus!

0

Több mint hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb magyar nyugdíj között.
Majdnem 21 ezer olyan idős ember él az országban, akinek nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot havonta – tudta meg a Népszava a Magyar Államkincstártól.

A lap szerint a több mint kétmillió öregségi nyugellátásban részesülő közül mindössze 250 ezren kapnak 200 ezer forintnál magasabb összeget, miközben megjelentek a 2 millió fölötti álomnyugdíjak.

Először 2016-ban bukkant fel egy olyan személy, aki ekkora havi járadékra jogosult, a Népszava szerint azonban idén már 9 ember kap Magyarországon 2 millió forint fölötti havi kifizetést. Ha csak ezzel az kétmilliós küszöbértékkel és nyugdíjminimummal számolunk, akkor is hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb magyar nyugdíj között. Az egyikük Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője aki közel 8 éve veszi fel a nyugdíját. A másik politikus az Tarlós István fideszes főpolgármester aki immáron 6 éve veszi fel a nyugdíját havonta.

A Magyar Államkincstár közlése szerint 17 777 olyan nyugdíjas van, aki kevesebb, mint havi 28 500 forintot kap és 28 981-en vannak, akiknek havi 28 500 és 49 999 közötti összegből kell megélniük. 23 nyugdíjasnak viszont egy és kétmillió forint közötti összeget visz a postás.