A beoltott emberek is terjeszthetik a koronavírust!

Még az oltással sem szabadulunk jó ideig – a beoltott emberek is terjeszthetik a koronavírust!
De akkor így mikor lesz ennek vége?
Egyelőre úgy tűnik, hogy az oltás önmagában nem jelent majd megoldást rövid távon a járványtól való megszabadulásra.
Elképzelhető, hogy a koronavírus elleni vakcinákkal beoltott emberek is tovább tudják adni a fertőzést másoknak, emiatt nekik is be kell tartaniuk a járványügyi szabályozásokat – nyilatkozta Jonathan Van-Tam, az Egyesült Királyság tisztifőorvos-helyettese a Sunday Telegraphnak. A professzor kiemelte,
EGYELŐRE NEM TUDNI AZT, HOGY A VAKCINÁVAL A FERTŐZÉS ÁTADÁSÁNAK GYAKORISÁGÁT IS LEHET-E CSÖKKENTENI, ÉS HA IGEN, AKKOR MILYEN MÉRTÉKBEN.
Hozzátette, hogy a vakcinában lehet bízni, de az oltás mellett további eszközökkel is arra kell törekedni, hogy minél inkább csökkenjen a vírus terjedése.
Ha az oltást követően az emberek változtatnak a viselkedésükön, akkor tovább terjeszthetik a vírust. Ezáltal megakadályozzák a számok csökkenését és veszélynek teszik ki azokat, akiknek szintén szükségük van a vakcinára, de csak később kerülnek sorra az oltási kampányban – hívta fel a figyelmet az orvos.
Jonathan Van-Tam emellett arra is emlékeztetett, hogy sosem sikerült még olyan vakcinát kifejleszteni, amely 100 százalékos hatékonyságú volt,
EMIATT A BEOLTOTTAKNAK IS ÉRDEKÉBEN ÁLL, HOGY AZ OLTÁS ELLENÉRE TOVÁBBRA IS ÓVATOSAK MARADJANAK.
A briteknél már a 80 év felettiek 75%-a megkapta az első oltást .

Szeretlek Egerszeg