A Ceaușescu-diktatúra idején a Seuritate ügynöke volt – na ezek a nagy Fidesz közeli román cimbik

Ennek a mocskos rendszernek, s a főnökének különös tehetsége van ahhoz, hogy szennyes emberekkel vegye magát körbe.

Ilyen a romániai születésű Xantus Gábor filmrendező is.

A Ceaușescu-diktatúra idején a Seuritate ügynöke volt. Ahogy ő mondta: “1977-ben, harminc évvel ezelőtt, 22 éves koromban, megfelelő élettapasztalattal nem rendelkező, megfélemlített fiatalemberként egyike voltam azon jelentéstevőnek, akiknek Könczei Ádámmal való kapcsolatukról beszámolókat kellett írniuk.”

De persze nem csak Könczeiről. Xantus azokról is jelentett, akikkel televíziós munkája során kapcsolatba került. Most pedig négy részes filmet rendelt tőle a magyar állam a romániai forradalomról. A cinizmus netovábbja, hogy a romániai magyar sajtó olyan volt dolgozói is megszólalnak a filmben, akikről Xantus korábban jelentett.

És ezt a mi hatalmasaink tudják. Hiszen Bencsik János független képviselő a parlamentben tette fel a kérdést Orbánnak, aki úgy tett, mintha nem tudna róla.

(https://www.facebook.com/bencsikjanos1985/videos/292574465218165) Későbbre ígért választ. A válasz megjött. Xantus továbbra is tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, így havonta 320.000 forintos juttatást kap, most pedig a közmédia megrendelt tőle egy négy részes filmet.

Szóval Önök – velem együtt – fizetnek egy volt szekust. Gratulálok magunknak.

szerző. Juszt László