A csehek teszteltek és egyből találtak 1236 fertőzöttet

Nagyjából egy velünk azonos országban, ami a szomszédunk

0

Csehországban 1236 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfőig – írja az expats.cz cseh portál a cseh Egészségügyi Minisztériumra hivatkozva.

A fenti számú fertőzöttet úgy sikerült kiszűrniük, hogy mindeddig 17.377koronagyanús emberen végezték el a koronavírus-tesztet.

Ezzel szemben Magyarországon hétfő estig mindössze 5.505 mintavétel történt.

Fontos tudni, hogy hazánkban nem ennyi konkrét személyt vizsgáltak meg, hiszen egy embertől legalább kétszer kell mintát venni. Valójában tehát mindössze kétezer-néhányszáz magyart tesztelhettek, szemben a csehek 17 ezrével (ami viszont valóban a vizsgált személyek számát jelöli, mert ott ez alapján közlik az adatokat).

Magyarországon a tesztelések extrém alacsony számával sikerült ugyan alacsonyan tartani (167 fő) a megismert fertőzöttek számát, így viszont azok a százak vagy ezrek, akiket nem szűrtünk ki, a mai napig fertőzhetnek anélkül, hogy egyáltalán tudatában lennének annak, hogy elkapták a vírust.

Csehországban mindeddig egyetlen ember, egy 95 éves férfi halt meg, míg Magyarországon hétfő estig 8 áldozatot követelt a járvány.

Hány fertőzöttünk lehet valójában?

Forrás Nyugatifény