A csendes magyar Taügetosz, avagy tudatos népirtás egy kicsit másképp.

0

Azt tudjuk, hogy Spártában a gyilkosság üldözendő bűn volt. Így az olyan gyermekeket akiknek bármilyen fogyatékossága volt, a törzsi tanács döntése alapján kitették Tajgetoszon. Egy fordítási hiba miatt, sokáig az a tévhit járta, hogy ledobták őket. Nos nem, csak kitették, így adva nekik még egy esélyt az életben maradásra.
Hogy hol itt a párhuzam az akkori és a mostani történések között?
Nézzünk meg, csak néhány szembetűnő tényt!
A magyar lakosság összlétszámából, 2.8 millió a nyugdíjas. A nyugdíjrendszer, már most is alig képes ezeknek az embereknek az ellátására. Ez a szám, -ismerve a demográfiai mutatókat- évről évre, csak nőni fog, míg a születések száma, -az adok neked lóvét, oszt szüjjé neköm unokát című, magasröptű kormányzati intézkedések ellenére ,- legjobb esetben is, csak stagnálni fog.
Hogy ezt mire alapozom.
A gyermeket vállalni képes korosztály jórésze külföldre távozott, és egyre nagyobb intenzitással távozik is. A gyermekvállalást ” ösztönző ” kormányzati intézkedések komolysága vitatható, elsősorban már csak azért is, mert a költségvetésben semmiféle fedezet nincs mögöttük. Tehát, ha meg is valósulnak, azoknak valaki, vagy valakik, keményen megfizetik az árát. Az sem elhanyagolható, hogy a mostani fiatal korosztály, nincs felkészítve a gyermekvállalással járó következményekre. Ez valami olyasmi, mint amikor azt mondod valakinek, -hogy itt a medence, azt ússzál b…meg! – De nem tudok úszni! – Na az már a te bajod öcsém!
Talán először egy olyan gazdasági és társadalmi légkört kellene teremteni, ahonna nem mennek el a fiatalok, és ahol azt mondják, – igen, ez az az ország, ahol én szeretném megszülni és felnevelni a gyerekeimet, mert látom, hogy a jövőjük itt biztosítva van!
Szóval ezen, és sok egyéb más okok miatt, a kormány, – és ezt egyre jobban hiszem, hogy így is van, – más eszközökhöz folyamodik.
Csak gondoljátok át, az egészségügy helyzetét. Hiszem, hogy ez a leamortizálás nem véletlenül történik. A minap Rétvári büszkén mondta, hogy öt év alatt, 5 milliárdot költöttünk gyermekegészségügyre. Kb egy hónapja viszont a kormany 50 milliárdot utalt a vajdasági fiatal gazdák megsegítésére. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ennek a pénznek, mi lesz a sorsa. Az egészségügy további részleteibe, – 1600 orvos hiánya, ki tudja mennyi ápoloé, omladozó kórházak, felszereléshiány, hogy szarért húgyért dolgoznak, várólisták, stb. – nem mennék bele, mert előbb utóbb mindenki, -már sajnos magam is, – tapasztalhatja a saját bőrén.
Azután itt vannak az áfacsökkentések. A sertés tavalyi csökkentését, nem is vettük észre. A mostaninál a kivételt képező dolgok jórészt azok, melyeket a szegényebb réteg vásárol. Szalonna, zsír, sertésmáj. Bár állítólag ezek egészségtelen ételek, ezért nem kerültek bele a csökkentésbe. Csak azt nem értem ha egészségtelenek, akkor Orbán mièrt reklámozza, hogy másnaposságra szalonnát zabál?
Már látom magam előtt, ahogy a csirke áfáját csökkentik. Kivételt képez a csirkeláb, a nyak, a fej és a farhát. Ja, hogy ezt eszik a nyugdíjasok és az alacsony keresetűek?
Nem baj. Sok az a 2.8 millió. Főleg, amelyik nem rájuk szavazott. Hagy fogyjanak. Ennek az országnak, csak életerős gyereket csináló, vagy szülő, konzervatív kereszténydemokrata, illiberális szabadságharcosokra van szüksége!
A többi mehet a magyar Taügetoszra, de úgy, hogy marad a fordítási hiba!

Lajos Kocsis