A Demokratikus Koalíció börtönnel fenyegette meg az index.hu szétverőit!

0

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a hétvégén a legnagyobb online híroldal, az Index.hu szerkesztősége egyértelművé tette, hogy veszélybe került a lap függetlensége.

 

“A hírek szerint az Index mögött álló Fidesz-közeli tulajdonosok és tanácsadók egy olyan átszervezésre készülnek, amely a portál független szerkesztőségének megszűnéséhez vezethet. A független, kritikus véleményektől reszkető gyáva miniszterelnökünk és kormánya 4 évvel ezelőtt felszámolta a legnagyobb független nyomtatott sajtóterméket, a Népszabadságot. Most arra készülnek, hogy a jelenlegi formájában felszámolják a legnagyobb független online sajtóterméket is, az Indexet”

– mondta Barkóczi.

A szóvivő közölte most nagyon konkrét üzenetet szeretnének küldeni nagyon konkrét személyeknek.

 

“Azoknak, akik összelopott pénzüket, az elsíbolt közpénzeket arra költik, hogy megszerezzék, majd szétverjék a legnagyobb független online hírportált. Azoknak, akik az Indexet csalárd módon szerezték meg, és most meg akarják szüntetni”

– mondta Barkóczi.

A DK azt üzeni Vaszily Miklósnak, Gerényi Gábornak, és minden kormányközeli személynek, aki részt vesz a független Index megszüntetésében, hogy ne higgyék, hogy ezt szabadlábon meg fogják úszni.

“Ne higgyék, hogy amikor ez a bűnszervezet elbukik és vagyonelkobzás, valamint börtön vár majd a Mészáros Lőrincekre, Tiborcz Istvánokra, meg az összes fideszes bűnözőre, akkor ők nem fognak a vádlottak padján ülni.

Most még visszakozhatnak, most még meggondolhatják magukat: maradnak kishalak ebben a bűnszervezetben, vagy az Index lerombolásával belépnek a nagyhalak, a nehézsúlyú bűnözők közé. Más szóval: belépnek a NER főbűnösei közé.

Ha Vaszily Miklósnak és Gerényi Gábornak ez megéri a teljes vagyonelkobzás és a börtön kockázatát, akkor csinálják csak. De mi be fogjuk tartani az ígéretünket, utat fogunk engedni a független, jogállami igazságszolgáltatásnak.

Búcsút mondhatnak a nyugodt éjszakáknak, mert egy függetlenül működő igazságszolgáltatás ezért bizony börtönbe fogja őket küldeni. Ez jár azoknak, akik lopnak, a lopott pénzt pedig a független nyilvánosság megszüntetésére fordítják.“

– mondta zárásként a szóvivő.

 

 

via. dkp.hu