A DIKTÁTOR!…Újabb felvonás! …Korlátlan hatalommal készül felruházni Orbán Viktort Orbán Viktor a parlamenti többség, vagyis a Fidesz képviselőivel. Akik persze még sosem nyomtak a gazda ellen gombot.

Vehetjük tehát készpénznek azt Hogy Orbán Teljhatalmú Kedves Vezetővé szavaztatja magát

0

A helyzetet súlyosbítja, hogy a veszélyhelyzet végének elrendeléséről is egyszemélyben Orbán dönthetne. Ezzel egy olyan helyzet állna elő, mint a harmincas évek náci Németországában, amikor is totális diktátorrá választották Adolf Hitlert. Ha ezt meglépik, Orbán Viktor marad az egyetlen, aki ellensúlyát képezhetné Orbán Viktornak. (Jelenleg az alaptörvény úgy szól, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek tizenöt napra maradhatnak érvényben, a meghosszabbításukra csak az Országgyűlés adhat felhatalmazást. Ezentúl a veszélyhelyzetnek nem lenne határideje, vagyis bármeddig meghosszabbítható lenne.)

Hogy mennyire súlyos a helyzet, azt a törvénytervezet többi része is jelzi: a törvényre hivatkozva hatalmában állna Orbánnak a veszélyhelyzet alatt.

  • betiltani az időközi választásokat,

  • betiltani az országos népszavazásokat,

  • a Btk. módosításával pedig akár három év börtönbüntetéssel sújtani azokat, akik “valótlant” mernek állítani a járványveszélyről.

Hogy pontosan mit takarna ez a “valótlan”, egyelőre nem világos, de nagyon úgy tűnik, hogy a kormány döntené el, mi számít annak. Ne felejtsük el, arról a kormányról beszélünk, amelyik évek óta összeesküvés-elméletekre, hazug vádaskodásokra építi a politikáját (lásd Soros-terv). Megtörténhet, hogy a vírus lesz az új Soros, ha bárki kritizálni meri később a vírus létezését (miután tegyük fel, már lecsengett, Orbán mégsem hajlandó feloldani a vészhelyzetet), az börtönbe kerülhetne. Nagy esély van rá, hogy Orbán a végtelenségig hosszabbítaná a vírusveszélyhelyzetet, gondoljunk csak arra, hogy 2015 óta folyamatosan megtette ezt a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kapcsán.

Rendkívüli helyzet van, ami rendkívüli cselekvést kíván. Senkinek nem azzal van a baja, hogy a kormány ilyenkor különleges jogosítványokat akar magának. A gond azzal van, hogy ezek a jogosítványok egy demokráciában mindig csak ideiglenesen megadhatók. A Fidesz ezzel a törvénnyel azt üzeni, hogy addig gyakorolná ezeket a jogokat, ameddig jónak látja. Nem ideiglenesen, hanem határozatlan időre számolná fel az ellenzék utolsó megmaradt lehetőségét a kormány parlament általi ellenőrzésére. Adolf Hitler is a felhatalmazási törvénnyel teremtett magának és a náci pártnak teljhatalmat Németország felett. Amit most Orbán csinál, hogy magától tenné függővé, hogy a válsághelyzet adta jogosítványok meddig megadhatók, a kiindulópontjául szolgáltak minden totális diktatúrának.

Orbán Viktor az elmúlt években minden bizalmat felélt, hogy nem élne vissza egy ilyen páratlan hatalommal.

Bárki, aki megszavazza ezt a törvényt, hazaárulást követ el, az az utolsó szögre szavaz a harmadik Magyar Köztársaság koporsójában, életfogytiglani diktátorrá választja Orbán Viktort. Talán még ennél is aggasztóbb, hogy jelenleg, a járvány közepén, tiltakozni sem tudunk tömegesen a megszavazása ellen. Az egyetlen esélyünk a tiltakozásra, ha mindenkinek eljuttatjuk a hírt, hogy mire készül Orbán Viktor. Osszuk tovább! Ne hagyjuk!

Forrás pestibulvár.hu