A diktátorokat nem hívták meg Erzsébet királynő temetésére köztük Orbán Viktort sem

Várhatóan a királyi család minden tagja tiszteletét teszi a temetésen, köztük II. Erzsébet gyerekei, tehát III. Károly király, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd herceg a gyerekeikkel együtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a királynő dédunokái közül hányan lesznek ott, tekintettel az esemény hosszára és jellegére.

Eljön az alkalomra Joe Biden amerikai elnök, meghívták az ukrán elnököt, de valószínűleg csak a felesége vesz részt. A kormányfők közül eljön Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök és Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök.

Számítanak továbbá Emmanuel Macron francia elnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Isaac Herzog izraeli elnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök, Frank-Walter Steinmeier német államfő, valamint az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek a jelenlétére is.

Liz Truss újonnan beiktatott miniszterelnök mellett Boris Johnson, Theresa May, David Cameron és Tony Blair is tiszteletét teszi majd.

Nem szerepel a meghívottak listáján Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajnával folytatott háború miatt, ahogy Ali Hámenei iráni vezető sem, mivel az állami tévé Adolf Hitlerhez hasonlította a királynőt. Nem vesz részt az eseményen Belarusz vezetője sem Aljakszandr Lukasenka sem, köszönhetően annak, hogy segítették az oroszokat az Ukrajna ellen folytatott harcban, ahogy a katonák irányítása alatt álló Mianmart sem képviseli senki.

Donald Trump volt amerikai elnök sem lesz jelen, valamint Orbán Viktor magyar kormányfő, Ilham Alijev azeri elnök és Rodrigo Duterte Fülöp szigeteki elnök sem.