A DK-s CZEGLÉDY TÁRGYALÁSA CSAK A VÁLASZTÁSOK UTÁN LESZ!

Czeglédy: Ésszerűtlen, hogy az Ördög ügyvédje külföldről internetezett volna!
A Demokratikus Koalíció jelöltje megfellebbezte az ügy áthelyezését másik bíróságra, ugyanis szerinte semmilyen jel nem mutat arra, hogy külföldről jelentkezett volna “Az ördög ügyvédje” álnevű személy, aki korábban megszellőztette a Borkai-botrányt és jelenleg is nyomzást folytatnak ellene.
Fellebbezett Czeglédy Csaba az ellen a döntés ellen, amellyel a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a fővárosból a Szombathelyi Járásbíróságra passzolta volna át az Ördög ügyvédje ügyet – írta meg a 24.hu.
Czeglédy szerint a PKKB egy olyan indoklással akart megszabadulni az eljárástól, amit nem támasztanak alá a nyomozás eredményei.
PKKB december 22-én közzétett végzésében azt írta, hogy a különleges személyes adattal visszaélés miatt indult büntetőeljárásban nem ők, hanem a Szombathelyi Járásbíróság az illetékes, hiszen a büntetőeljárásról szóló törvény alapján Magyarország határain kívül elkövetett bűncselekmény elbírálására az a bíróság az illetékes, aminek illetékességi területén a gyanúsított lakcíme, vagy tényleges tartózkodási helye található.
Czeglédy Csaba szerint azonban a vádirat nem támasztja alá a bíróság érvelését, a nyomozás során ugyanis nem állapították meg, hogy hol vannak az Ördög ügyvédje által használt weboldalak szerverei, így viszont
nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná, hogy külföldről követték volna el a bűncselekményt.
Az oldal ráadásul blog.hu-ra végződő címet használ, vagyis kifejezetten ésszerűtlen, hogy a szerver székhelye Magyarországon kívül lenne.
Czeglédy Csaba azért érintett az ügyben, mert korábban a rendőrség egyik gyanúsítottja volt, végül azonban nem derült ki, ki áll az ördög ügyvédje álnév mögött.