A falopástól az elsötétítésig…Tiborcz útja

0

Az idő sok mindent megold, sok mindent eltakar.

A Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt a nyomozást felfüggesztették.

Sokan már arra sem emlékezek, hogy munkásokkal, erőgépekkel lopta más tulajdonában lévő, egyébként természetvédelmi területéről a fát, kiirtván egy erdőrészt.

Aki lemaradt a nagy falopás történetéről:

Orbán Ráchel sógornője, Tiborcz Eszter nyert 157 hektár állami földet. A két szántó között ott ágaskodott egy erdő. Az erdő nem tartozik Tiborcz Eszter szerzeményéhez. Az 1,6 hektáros erdőből tavaly év elején valakik elég sok fát kivágtak. Nem egyik pillanatról a másikra jó pár nap alatt. Ehhez nem volt engedélyük az erdő tulajdonosától. Magyarul ellopták onnan sok fát.

A tulajdoni lapon az erdőművelési ágon felül ez áll: Natura 2000, európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű terület.

A Népszabadság munkatársa, Ferenczi Krisztina még látta a feldarabolt, halomra rakott fákat. És azt is, hogy azt egy traktorral viszik el. Ezt le is fényképezte. Ugyanaz a traktor volt, ami később felbukkant Orbán Ráchel és Tiborcz István esküvői fotóin. A legendás lagzi helyszíne, a Tiborcz-birtok egy kőhajításra van a két szántó között megritkított erdőtől.

Az ügyben volt feljelentés is, mégpedig a fakivágás és a kivágott fák ellopása miatt. A Bicskei Rendőrkapitányság azonban felpasszolta az ügyet a Fejér Megyei Rendőr-főkaitányságra. De itt sem volt megállás, a legkomolyabb ügyeket vizsgáló Nemzeti Nyomozó Irodához került a szövevényes falopás. És ők most végre elárulták a Népszabadságnak, hogy mire jutottak az egy éve tartó nyomozásban.

 

1. A fák kivágása miatt természetkárosítás gyanújával indult eljárást megszüntették.

2. A fák ellopása ügyében pedig felfüggesztették az eljárást.

Az NNI sem tudta azonosítani a fatolvajokat. De, talán van remény, mert nem zárták le végleg az ügyet. Lehet, hogy itt is DNS-mintákat vesznek majd mindenkitől, mint az Orbán Ráchel esküvőjén eltűnt telefon miatt a lagzin dolgozó összes pincértől, szakácstól, alkalmazottól. Mind a hatvantól.

Vagy ha esetleg visszatérnek majd a bűnözők a tett színhelyére, akkor elkapják őket a szokásos kérlelhetetlen üldözésben.

De mind közül a legfájdalmasabb ebben, hogy tudják milyen fákat vágtak ki a Tiborcz-szántók között. Igen, a magyarság hungaricumfáját,

A történet lényege:

  • Csabdi-Tükröspusztánál van egy 1,6 hektár területű, nyolc ember osztatlan, közös tulajdonában álló erdő. Az erdő Natura 2000 európai oltalom alatt álló természetvédelmi terület, és éppen a Tiborcz család által elnyert állami tulajdonú szántóterületek közé ékelődik.
  • 2013 elején az erdőtulajdonosok tudta és beleegyezése nélkül több mint száz fát vágtak ki – egy újságíró beszámolója szerint – a Tiborcz család megbízására az erdőből. A kivágott fa mennyisége 50 és 100 köbméter.
  • A kár értéke akár a másfél millió forintot is elérheti. Az erdőirtásra nem volt engedély, ezért az erdészeti hatóság akár meg is bírságolja a tulajdonosokat, és kötelezheti őket a kivágott fák pótlására is.
  • Az ügyben feljelentés született, amelynek alapján a Bicskei Rendőrkapitányság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, sőt az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt ügyek osztálya is nyomozást folytatott természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt. Ennek a nyomozásnak a határideje jár le.
  • Az egyik, az erdőirtás helyszínén lefényképezett, rendszáma alapján jól beazonosítható traktorról később a Story magazin lapjain is megjelent egy fénykép: ezen a traktoron pózolt a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel férjével, Tiborcz Istvánnal együtt esküvőjük alkalmából.

….semmi nem lett az ügyből.

Most a városok elsötétítéséért eltüntetett  sok-sok milliárd forintot, de biztos vagyok abban, hogy a kedves apósa patyolattisztára mossa, mosatja. Megteheti?…Meg. Meg is teszi. A magyarok meg szó nélkül kifizetik azt a rengeteg milliárdot amit a kedves vej ellopott.

Így nem nehéz saját lábon állni.

Ezek tényleg törvény felett állnak?

Másokat egy bicikliért hónapokra lecsuknak, neki milliárdokat is lehet lopni…de biztosan még egy ejnyje-bejnyjét sem fog kapni. Ebből az ügyből majd az OLAF jön ki rosszul, ez tisztán látszik…Mi pedig csendben kifizetjük a “tékozló fiú” tolvajlásait a jövőben is. Ugyanis ő pontosan tudja, hogy bármit megtehet büntetlenül.

Forrás: OLKT/https://444.hu/2014/05/29/egyszeruen-megallapithatatlan-ki-lopott-fat-a-tiborcz-foldek-melletti-erdobol