A fegyverpénzről

“Keringenek a hírek, nyilván nem véletlenül, hogy tervezik, hogy a rendőrök és katonák kapjanak 6 havi illetményt, avagy a fegyverpénzt.

De, már megint úgy sikerül adni, hogy igazából adnak is, meg nem is.
A pénz mindenkinek jól fog jönni, ha megkapjuk (bár megint az kap nagyon sokat, akinek amúgy is sok van…), és reméljük a pletykákkal ellentétben nem kell hozzá aláírni éveket sem.
Nagyon méltatlan helyzetben van a rendvédelem évek óta, rengeteg többletteher volt rajtunk, melyeket sehogy nem sikerült kompenzálniuk. Ezrek szereltek le, a szakma nagyjai mentek el máshová dolgozni, mert nem tudtak egyről a kettőre jutni itt. Elvettek gyakorlatilag mindent, ami a pálya vonzereje volt, csillámpónizunk stb., de ez látszik a jelentkezők számán is.
Nem is nagyon erőltették a pozitív változást fent, sőt, leszerelési stopot vezettek be, tehát bármilyen aláírás nélkül is, egyoldalúan itt tartottak mindenkit. Aztán mivel mindenféle trükkökkel leszerelgettek azért, feloldották a korlátozásokat- azóta meg igen nagy a hallgatás, hogy vajon hányan szereltek le, vagy fognak, ha letelt a 2 hó visszatartás?
És ne felejtsük el, hogy a másodállást is tervezik megszüntetni januártól… ehhez kössük röghöz magunkat évekre, ahol egyoldalúan módosítanak szerződést kedvük szerint?
Na, ki mit fog választani akkor, ha ez így lesz?
Közben az állomány számolgat, gondolkodik, tervezget- hogy jó, hát azért csak megvárjuk a hathavit, addig kihúzzuk a testületnél, hátha nem kell éveket aláírni, megvárjuk mi lesz. Ezzel fent időt nyernek, mi meg addig nem a problémákkal, létszámmal, hanem ezzel vagyunk elfoglalva. Na meg persze megy a hírekben, hogy milyen sok pénzt kapunk „már megint”.
A legszomorúbb az, hogy nem azért adják/adnák ezt a pénzt, mert fontos a rendvédelem megbecsülése, hanem tudjuk, hogy milyen év következik. És akik kimaradnak belőle, jogosan teszik fel a kérdést, hogy az ő munkájuk miért nem számít? Miért maradjanak hát a testületnél?
Megint megosztják az állományt még jobban, s ha így haladunk, akkor majd mehetnek a hathavik a címekre, mert ember az tényleg nem marad. A pénz pedig önmagában nem ment életet. ”

Zsaruellátó