A Fidesz addig gabalyította a Soros-hálót, amíg hasra nem esett benne

0

Az elmúlt hetekben a pártsajtó egy bizonyos Vera Jourová nevétől volt hangos. Ő az Európai Bizottság cseh alelnöke, aki a magyar kormány szerint egy személyben meghiúsította a Soros-hálózat legutóbbi támadását hazánk ellen. A galiba apropója a koronavírus-törvény és az az időkorlát nélküli speciális jogrend volt.

Így írt erről az Origo:

„A Soros-hálózat koordinált fellépése végül elbukott, hiszen a Magyar Országgyűlés által elfogadott törvény az Európai Unió taxatív jogszabályain túl még annak általánosságban megfogalmazott értékeivel is összhangban van. Utóbbit maga a területért felelős bizottsági cseh alelnök, Vera Jourová április végén erősítette meg.”

Nézőpont:

„de a zavarkeltésen túl eredményt ezúttal sem tudtak elérni (Sorosék), hiszen Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is megerősítette, hogy nincs alapja egy Magyarországgal szembeni uniós eljárásnak”

Hirado.hu:

”Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke azt mondta: Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellentétes lenne az uniós jogrenddel. A Soros-hálózat koordinált fellépése azonban elbukott..”

Arról viszont egy szót sem írtak, hogy Vera Jourova, aki kivédte az aktuális Soros-támadást, korábban még keményvonalas Soros-zsoldosként szerepelt a fideszes médiabirodalomban.

„Rendszeresen Sorossal egyeztet a hazánkat ismét megtámadó uniós biztos” címmel közölt róla leleplező írást az Origo:

„A cseh politikustól nem is várhattunk mást, hiszen többéves közéleti tevékenysége alapján egyértelmű, hogy elkötelezett híve a tőzsdespekuláns Soros Györgynek”

Mi történik itt, Soros embere meghiúsított egy Soros-támadást?

Itt még bőven nincs vége a fordulatokban gazdag hülyeségnek. Ahogy a hvg megírta, Vera Jourova a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy ő egyszer sem mondta, hogy a magyar felhatalmazási törvény nem ütközik a közösségi jogba.

„Sőt, ha azt nézzük, hogy mi történt idáig Magyarországon, akkor nagyon is nyugtalanító a jogszabály. Hiszen a magyar politikában olyan rendszerszintű változások mennek végbe, amelyek a Fidesz és Orbán Viktor korlátlan hatalmához vezetnek. ”

És akkor következzen a történelem eddigi legapróbb csattanója: Hogy reagált Kovács Zoltán, a kormány kommunikációs nehézbombázója az Európai Bizottság alelnökének, Vera Jourova friss nyilatkozatára?

SOROS!