A Fidesz bevetette titkos fegyverét: Novák Katalint

Már azt hittük, hogy a kettesező Kövér László, a női princípiumért harcoló Ákos, Tasó „ne pofázz bele, kisanyám!” László, a vakkomondorozó Balogh József vagy a nőügyekkel amúgy sem foglalkozó Orbán Viktor után a Fidesz kifogyott a nőügyi megmondóemberekből, ehhez képest a kormánypárt most bevetette titkos fegyverét: Novák Katalint.
A családügyi miniszter legújabb videójában cuki animációkkal tarkítva ad tanácsot a nőknek arról, hogy mit ne tegyenek: például ne higgyék el, hogy legalább olyan beosztásban és akkora fizetéssel kell rendelkezniük, mint a férfiaknak. Örüljenek inkább annak, hogy „megadatott számunkra a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége”, miközben maga is elismeri, nem könnyű úgy gondoskodni egy családról, hogy közben munkájuk, hivatásuk van – amit természetesen kevesebb pénzért végeznek, mint a férfiak. Hol itt a probléma?!
Ilyen tanácsok mellett nem is csodálkozunk, hogy Magyarországon 257 év múlva tűnhet el a nemek közötti bérszakadék, soha nem lesz ratifikálva az Isztambuli Egyezmény és nincs még egy hely Európában, ahol a nők hátrányosabb helyzetben lennének.
Ezért (is) lesz 2022-ben kormányváltás.

 

szerző. Szabó Tímea, PM frakcióvezető.