A Fidesz eldöntötte, hogy nem akar önkormányzatokat!

Az elmúlt időszakban felgyorsultak az események, kiéleződött a harc a kormány és az önkormányzatok között. Orbánék forrásokat vonnak el és tiltják az adóemelést, míg az állami cégeknek hasonló megkötésük nincs.

Ennek kapcsán vívták meg Tüttő Kata főpolgármester-helyettest hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorába, ahol a szocialista politikus arról beszélt:

“A FIDESZ-KORMÁNY ELDÖNTÖTTE, HOGY NEM AKAR ÖNKORMÁNYZATOKAT MAGYARORSZÁGON, EZEN A HELYZETEN PEDIG MÁR CSAK EGY KORMÁNYVÁLTÁS VÁLTOZTATHAT”.

Hozzátette: “Eldőlt, (…) a hadüzenet megvolt a kormány részéről, hogy megszünteti az önkormányzatiságot. Elaltathatja Debrecent meg Székesfehérvárt, de ők is tudják, hogy gyakorlatilag ezzel vége van”.

A főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy az ellenzéki pártok szövetségre léptek a kormányváltás érdekében, de várják a segítséget a nem ellenzéki önkormányzatoktól és városlakóktól is.

A beszélgetés során megemlítette, hogy “a budapesti vállalkozások maguk is ajánlják, de kérik is őket, hogy az elengedett iparűzési adót fizessék be, ha tehetik. A budapestieket arra kérik: a közösségi közlekedés biztosítása érdekében vásároljon bérletet, aki megteheti”.

“NEM FOGJUK FELADNI AZ ÖNKORMÁNYZATISÁGOT!”

– jelentette ki Tüttő Kata, majd kiemelte, hogy a Fidesz-kormány terve az önkormányzatok megszüntetésére minden magyar önkormányzatot érint, nem csak az ellenzékieket. A folyamat pedig már 10 éve zajlik, most csak felgyorsult.

Tüttő hozzátette, hogy a budapestiek vagy ötvenféle adó fizetnek, a három legnagyobból: az áfából, a jövedéki adóból és a személyi jövedelemadóból több mint 3 ezer milliárdot fizet be a főváros a kormánynak, “és ebből nulla marad itt helyben”.

AZ ADÓK 90%-ÁT A KORMÁNY SZEDI BE, BUDAPEST CSAK A 10%-ÁT

– emelte ki a főpolgármester-helyettes, majd hozzátette, hogy a közlekedési jegyárbevételek “eltűntek”, minden költség megemelkedett, és még nem tudják, milyen hatása lesz a budapesti költségvetésre a Parragh-féle javaslatnak a város egyetlen adóbevétele, az iparűzési adó elvonására.

Az iparűzési adó finanszírozná a nagyjából 200 milliárd forintba kerülő budapesti közösségi közlekedés kétharmadát békeidőben, a maradékot pedig az utazók; de a járvány miatt az ő részük a költségek harmada helyett ötödére csökkent.

A budapesti költségvetésen 160 milliárdos finanszírozási lyuk van, „és akkor még (…) nem volt közvilágítás, (…) nem takarítottunk, nem működtek a jelzőlámpák, nem költöttünk a fákra, nem kaszáltuk le a parlagfüvet, nem költöttünk színházakra, múzeumra, könyvtárra” – sorolta Tüttő.

MÁRPEDIG “HOGYHA A VÁROS NEM MŰKÖDIK, AKKOR AZ ORSZÁG SEM MŰKÖDIK”

– jelentette ki végül az MSZP-s főpolgármester-helyettes.