A Fidesz házi ficsurja Deák Dániel az ATV műsorában égett szénné

0

Deák Dániel az ATV műsorában ütközött meg a valósággal: Józsefvárost egy ideje már nem a fideszes frakcióvezető irányítja.

Kínos helyzetbe keveredett a kormányközeli XXI. Század Intézet vezető elemzője: Deák Dániel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélgetett Böcskei Balázzsal, az IDEA Intézet igazgatójával – többek között az ellenzéki és kormánypárti polgármester-jelöltek esélyeiről is.

A fideszes polgármesterek beágyazottságát, több cikluson átívelő tapasztalatát taglaló Deák egy helyütt azt mondta: „vannak olyan polgármesterek, Kocsis Máté és sokan” – mire Böcskei szembesítette a szakmabeliek között különösen cikinek számító tévedéssel: „Sára Botond a polgármestere Józsefvárosnak”.

Kocsis nem is lehetne a kerület vezetője, hiszen ő a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője is, összeférhetetlensége miatt pedig tavaly áprilisban lemondott polgármesteri megbízatásáról.

Deák próbált szépíteni, olyasfajta érveléssel, hogy hát Kocsis korábban volt közismert józsefvárosi polgármester. A kellemetlen jelenetről a Nyugati Fény írt először, a Momentum elnökségi tagja Szarvas Koppány Bendegúz keresetlen megjegyzéseit idézve.

A lebukás videója coub.com