A Fidesz is előválasztást tart: Gruevszki visszalépett…Tarlós, Schmuck és Bede Zsolt küzd a főpolgármester-jelöltségért

0

Az ellenzék úgy keveri a lapokat a főpolgármester-választás előtt, hogy az EBESZ jelezte, megfigyelőket küld az önkormányzati választásokra, mert gyanúsan megkönnyítik Tarlós István esetleges győzelmét. A főpolgármester pártja, a Fidesz ráadásul a saját választóit sem tudta érdemeben megnyugtatni a voksolás tisztaságáról, mert iszonyatosan felment a krumpli ára.

A nagyobbik kormánypártnál úgy döntöttek, előválasztást tartanak, hogy ezzel bizonyítsák: a párt ugyanolyan eszközökkel kampányol, mint bárki más az országban, és hogy némi próbafeladatot biztosítsanak a Budapesten először szavazó ukránoknak.

A jelenlegi főpolgármester ellenfeleit hamar kiválasztották. A Fidesznél rendkívül elégedettek Bede Zsolt munkájával, ezért jutalomként megengedik neki, hogy megzavarja a választást. A Vadhajtások aktivistája nem ismeretlen a budapestiek számára, Tarlós már a 2017. júliusi sajtótájékoztatóján bemutatta a fakockát választóknak.

A harmadik ellenfél Nikola Gruevszki lett volna, de a volt macedón miniszterelnök visszalépett, ahogy megtudta, hogy a Fidesz a tiszta választások hívószóval kampányol, így végül behívták a párt székháza előtt hetek óta egy virágcsokorral álldogáló Schmuck Andort, hogy hasznossá tegye magát.

Forrás és az eredeti cikk: Hircsárda/http://hircsarda.hu/2019/06/11/a-fidesz-is-elovalasztast-tart-tarlos-schmuck-es-bede-zsolt-kuzd-a-fopolgarmester-jeloltsegert/