A Fidesz mai nyerőszáma: 369,81.-Ft/Euró

Péntek reggel 366-nál kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékkal magasabb a tegnap esti árfolyamnál. A magyar deviza az utóbbi napokban megint intenzív gyengülésbe kapcsolt, ez lökte a tavasszal látott történelmi mélypont közelébe.

Ebben egyrészt az általános piaci hangulatromlásnak van szerepe, másrészt az MNB keddi üzenetei sem tűntek elég meggyőzőnek a befektetők számára. De érdemes egy pillantást vetni a történelmi forintmélypontra!

Április elsején 369,6-nál állított fel új rekordot az euró-forint árfolyam, vagyis az tekinthető az eddigi legnagyobb csúcsnak.

Ugyanakkor érdemes még egy grafikont megnézni:

 

 

Ezen az látszik, hogy a csúcsot csak kisebb-nagyobb felszúrásokkal érte el az árfolyam, 365 felett már nagyon ritkán járt, most pedig tegnap még felette zárni is sikerült. Ez semmiképp sem jó hír a forint szempontjából, ha a piac elég eltökélt lesz, akkor akár napokon belül meglehet az új mélypont a magyar deviza szempontjából.

Veszélyzónába került a forint, innen már csak egy lépés a történelmi mélypont.

 

Kifulladóban a forint erősödése

Hamar elakadt a forint erősödése az MNB váratlan kamatemelése után, most 364,3-nál járunk az euróval szemben. Ez ugyan 0,3%-kal alacsonyabb még a tegnapi árfolyamnál, de már érezhetően magasabb a kora délutáni mélypontnál. Péntek este viszont 366,5-tel zárt.