A Fidesz megkapta a feketelevest az EU-ból!

0

A Fidesz által támogatott főbiztosjelölt jelezte, hogy a terhek megosztásának új módjára van szükség.
Új bevándorlási és menekültügyi megállapodást ígért az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának Ursula von der Leyen főbiztosjelölt – írja a Politico.

Von der Leyen a szocdemeket és a liberálisokat is elhalmozta ígéretekkel egy nappal azelőtt, hogy bizottsági elnöki jelöléséről szavaz az EP. A képviselőcsoportokkal múlt héten konzultált, most írásban válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A szocialista és liberális frakcióknak nagyrészt egyforma válaszlevelet küldött, de külön ígéreteket is tett a balközépnek. Így például jelezte, hogy elkötelezett a csatlakozási tárgyalások megkezdése iránt Albániával és Észak-Macedóniával, amit például Emmanuel Macron francia elnök, vagy Mark Rutte holland kormányfő ellenez.

Arra is ígéretet tett a szocialistáknak, hogy igyekszik véget vetni az EU-ban régóta fennálló politikai vitának a bevándorlási és menekültügyi szabályokat illetően. A megállapodással kapcsolatos ígéretéhez hozzátette, hogy

„a terhek megosztásának új módjára van szükség, ideje az újrakezdésnek”.

A Fidesz a kijelentést hallatlannak és nevetségesnek tartotta miszerint Von der Leyen is a sorosista baloldalhoz állt át.

 

Via: politico.eu