A Fidesz miatt munkahelyek tömegei szűnhetnek meg akár napokon belül is

Számítások szerint 300 000 felett van a munkanélküliek száma. Szégyen, hogy Orbán még a munkahelyeket sem tudta megvédeni.

A Portfolio cikke szerint rengeteg munka nélkül maradt ember van jelenleg hazánkban. Februárban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 104 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Orbánék tehát a munkahelyeinket sem tudták megvédeni. Ez is csak ócska fideszes ígérgetés maradt.

 

Még a KSH adatai szerint is közel 213 000 magyarnak nem volt itthon munkája februárban. Azonban más adatok sokkal kellemetlenebb képet festenek Orbánék totál elbénázott válságkezeléséről:

a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 302 000 ember keres munkát jelenleg, ami 15%-os növekedést jelent egyetlen év alatt.

Az utóbbi adatok azért is reálisabbak, mert a KSH nagyon sok olyan embert nem számol a munkanélküliek közé, akiket egyébként teljesen jogosan oda lehetne. A Központi Statisztikai Hivatal ugyanis csak azokat számolja, akinek nincsen munkája, az elmúlt 4 hétben aktívan keresett magának munkát, és ha találna, két héten belül tudna is kezdeni.

A munkanélküliségi ráta egyébként 4,5% jelenleg itthon.

 

Nem is gondolnánk, mennyi minden múlhat a Fidesz álszent, aljas melegellenes törvényén.

Világszerte mintegy 40 millió turista választotta úti célját az alapján, hogy egy filmben megtetszett neki a helyszín – derül ki a TCI Research kutatásából. Mi történik, ha a Fidesz új melegellenes törvénye miatt a kutya sem akar idejönni forgatni?

Variety cikke pont ezeket az esetleges reakciókat latolgatja – világított rá a Telex. A lap megjegyzi, hogy Magyarországon készült többek között az új Dűne-film, illetve az Alienist című sorozat is. Mos meg épp a Borderlands című videojáték-adaptáció készül az országban, a szintén játékból kiinduló Halo-sorozattal és rengeteg más mozgóképes tartalommal együtt.

A Variety hozzáteszi, hogy a Disney 2016-ban bojkottal fenyegette Georgia államot, amikor LMBTQ-ellenes törvényeket hozott. A cég mellé pedig csatlakozott a Netflix, a WarnerMedia (ami magyar nyelvű közleményt is kiadott a héten) és a Sony is.

A Netflix volt az a cég, amelyik lemondta egy török sorozatának gyártását, miután az országban kicenzúráztak belőle egy meleg karaktert.

A filmforgatásokon megjelenő helyszínek turistacsalogató szerepén túl busás pénzeket hagynak nálunk a neves filmstúdiók. A Fidesz tehát a begyöpösödött, kirekesztő, Európában teljesen értelmezhetetlen törvénye miatt nem csak a magyarországi LMBTQ-közösséget sérti, hanem a filmiparból származó bevételeket is tropára verheti.

Ne legyenek illúzióink, a világgal haladó vállalatoknak mára már fontos a tolerancia, és az Orbán-féle kirekesztő törvényeket nem nézi jó szemmel. Kihatással lehet tehát mindez arra is, hány gyár, gyorsétterem, üzlet választ inkább más terepet, megszüntetve ezzel a magyarországi munkahelyeket.

Orbánék ezt is elintézték nekünk, viszont az egységes demokrata erők ígéretet tettek: a 2022-es kormányváltást követően a pedofilokkal szemben keményen fog fellépni a jogalkotó, de a kirekesztő, gyereket veszélyeztető putyini passzusokat ki fogja venni a törvényből!