A Fidesz propaganda elnökének megháromszorozták a fizetését!

0

A parlament törvényalkotási bizottsága úgy érezte, hogy Karas Mónika NMHH elnök havi 1,3 millió forintos fizetése már rendkívül elavult.

“Időszerűvé vált Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése”

– írták indoklásul a médiatörvényhez benyújtott összegző módosító javaslatukban. Karas Mónika jelenleg havi 1,3 millió forintot keres, ezt az elavult összeget háromszoroznák most meg havi négymillió forintra. Az új javaslat szerint ugyanis augusztus 1-től a jegybankelnök aktuálisan havi ötmillió forintos – igen, jól olvassák, Matolcsy György egy évben hatvan millió forintot kereshet – fizetésének 80 százaléka illetné meg a médiatanács elnökét.

A havi négymillió forintos fizetésen felül Karas Mónikát hivatali lakás és személyes gépkocsihasználat is megilleti, és a médiatanács elnökeként is kap még havi 400 ezer forintot.

A legjobban fizetett állami alkalmazottak közé előlépő Karas Monikát Szalai Annamária halála után, 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, ezzel párhuzamosan kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés.

Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt.

 

 

Via: MTI