A Fidesz szó szerint átverte a nőket!

0

Újra bebizonyosodott, hogy Orbánék úgynevezett „családvédelmi akcióterve” annyit sem ér, mint az a papír, amire leírták.

Ennek egyik fontos része ugyanis az volt, hogy idén január elsejétől száz százalékos állami támogatást kapnak, vagyis ingyenesek lesznek a meddőség kezeléséhez használt gyógyszerek.

Novák Katalin családügyi államtitkár pár napja, december 19-én, majd december 22-én is nagy felhajtás közepette többször is bejelentette, hogy a kormány óriás lépést tett a meddőség elleni küzdelemben és hogy az érintett nőknek milyen segítség lesz, hogy január 1-től már nem kell fizetniük a kezelésekért.

Ehhez képest most kiderült:

Novák Katalin bejelentése hazugság volt, a meddőség elleni készítményekért januártól továbbra is fizetni kell!

Minderre a 444.hu újságírója derített fényt, akihez eljutott egy már idei, több mint 21 ezer forintos gyógyszertári számla, amit egy meddőség elleni gyógyszerről adtak ki. Az újságíró először arra gondolt, hogy csak a patika nem értesült a készítmények ingyenességéről, de amikor végignézte a hazai forgalmazású gyógyszerek online adatbázisát, abban sem talált egyetlen egy olyan meddőség elleni készítményt sem, amely január elsejétől ingyenesen kiváltható lenne.

Pedig a gyógyszerek és a beavatkozások még 90 százalékos állami támogatás mellett is brutálisan drágák:

“egy-egy kezelési ciklus akár több százezer forintba is kerülhet a gyermektelen családoknak.”

Miután kiderült, hogy Novák Katalin ígéretével szemben januártól mégsem lettek ingyenesek a meddőség kezeléséhez használtkészítmények és beavatkozások, az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyorsan kiadott egy közleményt, mely szerint valójában majd csak július 1-től nem kell fizetni a készítményekért.

A minisztériumban azt is hozzátették: ekkortól lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is.

Azt, hogy akkor miért beszélt Novák Katalin államtitkár január elsejei időpontról, mindenki mélyen hallgat.

A minisztériumon belül szinte tapintható a fejetlenség és a kapkodás. Ami persze érthető is, hiszen a meddőség kezelésének ingyenessé tétele fontos része volt Orbánék népességfogyás elleni

„családvédelmi akciótervének”.

A kérdés most már csak az:

“ezek után mi a garancia, hogy a július elsejei időponton nem változtatnak?
Illetve további dilemma, hogy a történtek mennyiben befolyásolhatják Novák Katalin karrierjét. Az éppen most kiszivárgott kormányátalakítási tervekben
Orbán miként bízhatja a külügyi tárcát arra a Novák Katalinra, aki hazudott a meddőséggel küzdő nőknek?
Vagy annak ellenére, hogy Novák Katalin vécépapírt csinált a Fidesz „családvédelmi akciótervének” egyik fontos ígéretéből, azért miniszternek, államtitkárnak még alkalmas?”