A Fidesz újabb mocskossága önt is érintheti – részletek

A koronavírus-járvány már több mint egy éve nehezíti meg az életünket, ami miatt a nem sürgős beavatkozásokat is elhalasztották.

A napokban azonban Kásler Miklós bejelentette, hogy május 13-án újraindul az egészségügyi ellátás,

MELYRE EGY ÉVNYI KIESÉS UTÁN REKORDMENNYISÉGŰ BETEG ZÚDUL MAJD.

Az ATV Híradójának nyilatkozott egy beteg, akinek tavaly január óta három alkalommal is elhalasztották a műtétjét, a torlódás miatt pedig elképzelhető, hogy idén már sorra sem kerül.

“Csípőprotézist fogok kapni a jobb oldali csípőmbe, de lassan mire odaérünk, már a bal oldaliba is szükség lesz rá”

 

– nyilatkozta a nő a csatorna híradójának, aki elmondta, hogy először tavaly januárban halasztották el a műtétjét, majd májusban és végül decemberben. Közölte, hogy júniusban kaphat majd új időpontot, de a folyamatos állapotromlás megnehezíti a várakozást.

 

“A mindennapjaimat keseríti meg reggeltől estig és estétől reggelig. A bevásárlásnál az a szerencsém, hogy kocsival tudok menni, de ha 10 métert megyek támasz nélkül, akkor már nem tudok járni”

 

– mesélte Ágnes.

Az egy évnyi szünet azonban minden területen hatalmas gondot fog okozni az újraindítást követően, hosszú várólistákra lehet majd számítani.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke arról tájékoztatta a csatornát, hogy fél év alatt nagyjából 2000 csipőprotézis műtétet végeztek el,

MOST PEDIG 6000 BETEG VÁR ILYEN BEAVATKOZÁSRA!

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint pedig, az egyszerűnek, rutinbeavatkozásnak számító mandulaműtétre is 224 napot kell átlagosan várni.

Soós Adrianna elmondta továbbá azt is, hogy a rekordméretűre duzzadt várólisták mellett az is hatalmas probléma, hogy a járvány okozta válsághelyzet rendkívül nagy nyomást jelentett a szakdolgozóknak,

A FELMONDÁSI TILALOM LEJÁRTÁVAL PEDIG ELKÉPZELHETŐ, HOGY SORBAN HAGYJÁK MAJD EL A PÁLYÁT A SZAKEMBEREK.

 

“Ahhoz, hogy ezt a túlterhelést tovább is lehessen egy darabig még tartani a betegek érdekében, ahhoz azért pihenni is kellene. Másrészt azok, akiknek ezt a munkáját érdemben anyagilag nem ismerte el a rendszer, azoknak pedig egy jelentős béremelést kellene adni”

 

– vélekedett a szakszervezet elnöke.