A Fidesz veszprémi jelöltje megfenyegette a lakosságot, hogy mi lesz akkor ha nem rá szavaznak!

0

Porga Gyulát, a város kilenc éve hivatalban lévő Fidesz-KDNP-s vezetőjét indítja polgármesterjelöltként a Fidesz az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken Veszprémben.

Ovádi Péter közölte: a nagyobbik kormánypárt veszprémi csoportja egyhangúlag támogatta Porga Gyula jelölését négyéves alpolgármesteri, majd kilencéves polgármesteri munkája alapján.

Az elmúlt évtizedben Veszprém újra felkerült Európa térképére és rengeteg – nemcsak a város, hanem a térség számára jelentős – fejlesztés indult el a polgármester közreműködésével

– mondta.

Hozzátette: mindez azt bizonyítja, hogy Porga Gyulát térségi gondolkodás jellemzi.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője a választás jelentőségéről szólva arról beszélt: Veszprém 2023-ban egyedüli városként lesz Európa kulturális fővárosa, a programot megelőző évek pedig a felkészülésről szólnak majd. Ez az időszak a biztos szerint olyan vezetőséget követel meg, amely a közösségre nyitottan, hozzáértően, rugalmasan, ugyanakkor tapasztaltan és nagy tudással vezeti majd Veszprémet. Ebből a szempontból optimális jelöltnek nevezte Porga Gyulát az újabb polgármesteri címre.

Porga Gyula az elmúlt évek eredményeit egy csapatmunka sikerének nevezte, amelyben számíthatott Navracsics Tibor és Ovádi Péter együttműködésére is. A kulturális fővárosi programot a város előtt álló nagy lehetőségnek nevezte, és a legfontosabb üzenetként úgy fogalmazott:

a városépítés mellett ugyanilyen fontos a közösségépítés. Megítélése szerint az elmúlt évtizedben Veszprém mindkét területen sikeres tudott lenni.

Azt mondta: a városi közösség szempontjából az a legfontosabb, hogy miként tud Veszprém élni a lehetőséggel, és 2024-től – miután vége a programnak – élhetőbb, boldogabb, folyamatosan gyarapodó közösség lesz-e a város. Hozzátette: érez magában annyi erőt, hogy a következő öt évben is szolgálja Veszprémet, és szeretné úgy végezni a munkáját, hogy

azok is sikeresnek ítéljék meg polgármesteri időszakát, akik nem az ő személye mellett döntöttek.