A fideszes Médiatanács szerint nem gond, hogy ukrán-ellenes orosz propagandát tol a köztévé

Az évi 130 milliárd forintunkból fenntartott állami tévé nem csak a Fidesz kampányhazugságait tolta, de a háborús bűnös Putyin pártját fogta a hazájukat védő ukránokkal szemben.

Ott tartunk, hogy a magyar köztelevíziónak csúfolt adófizetői pénzzel kitömött hazugsággyárakból ömlő putyinista propaganda miatt már az iskolás gyerekek is az ukránokat hibáztatják a mostani háborúért. A világon nincs még egy ország, aki ebben a háborúban az oroszok pártját fogná, csak Orbán Magyarországa. Ezt bizonyítja a Médiatanács legújabb döntése is.

Semmi gondot nem lát abban a Médiatanács, hogy a Kreml háborús propagandája ment az állami tévén

– számolt be a Média1

Az NMHH a lapnak megküldött közleménye szerint az e heti ülésükön elfogadtak egy kutatást, melyet a médiahatóság állított össze 247 műsort vizsgálata alapján. A fideszes médiacsinovnyikok március első hetében végezték a vizsgálatot arról, hogy a tévécsatornák hogyan számoltak be az orosz-ukrán háborúról.

Direkt olyan időszakot vizsgáltak meg, amikor nem történt jogsértés, így persze mindent rendben találtak. Az ukrán-ellenes, gyűlöletkeltő hazugságok több nappal korábban hangzottak el az M1-en.

Az Orbán-csicska Koltay András által vezetett pártállami hatóság állítja, hogy március első hetében a vizsgált csatornák úgymond semlegesen és objektíven számoltak be a konfliktusról, orosz háborús propaganda a mintába került műsorszámokban nem jelent meg. Arról persze mélyen kussolnak, hogy a háború kitörésekor Nógrádi György kormányközeli biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle Fidesz-aktivista milyen dumákat toltak a köztévében.

Arról nem is beszélve, hogy a fideszes csicskasajtó pöcegödrének legaljáról kiabáló Vadhajtások és Pesti Srácok milyen alávaló hazugságokkal szítja a gyűlöletet Ukrajna ellen!

 

(forrás: Média1)