A fideszes szennymédia szerint Portik Tamás Gyurcsánnyal is kavar!

0

Portik Tamás egykori Energol-vezér Gyárfás Tamáson keresztül szeretett volna kapcsolatba lépni több vezető politikussal, köztük Gyurcsány Ferenccel – tudta meg a Magyar Idők.

Információink szerint Gyurcsány ebben az időszakban miniszterelnökként tevékenykedett és megfordult a Nap-kelte Angol utcai épületében is, tehát Gyárfásnak – mint a Nap-kelte producerének – lehetett alkalma a kérés „kézbesítésére”. Lapunk megkeresésére Gyárfás Tamás kijelentette, soha nem kívánt ilyen ügyekbe belefolyni.

Leszögezte, Portikot nem mutatta be senkinek. Hozzátette, ilyen kérést nem tolmácsolt.

Azon felvetésünkre, amely szerint végülis cáfolja-e, hogy Portik rajta keresztül akart kapcsolatba lépni Gyurcsánnyal, a volt médiavállalkozó azt felelte: „abban a mondatomban, hogy ilyen kérést nem tolmácsoltam, lényegében benne van a válaszom”.

További érdeklődésünkre, miszerint igaz-e, hogy azon a kazettán, amellyel ügyvédjén keresztül legutóbb ismét meg akarták zsarolni, és amelyet a rendőrség tavaly december 17-én lefoglalt, hallható Portik Tamás részéről erre vonatkozó igény, Gyárfás Tamás azt felelte: „a jelek szerint ismerik a felvételt”.

Mint már köztudott, Gyárfás Tamást tavaly tavasz óta gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy ő volt az 1998-as Fenyő-gyilkosság felbujtója. A nyomozók szerint a Fenyő Jánossal nyíltan haragban álló Gyárfásnak állt leginkább érdekében a médiamogul megöletése. A sportvezető ezt tagadja, és számos nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy jóval a gyilkosság előtt rendezte konfliktusát Fenyővel. Mint azt többször kijelentette, vitájuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 1996. október 11-én hozott döntésével az ő javára eldőlt, Fenyő Jánost pedig tizenhat hónappal később, 1998. február 11-én gyilkolták meg.

Az évek óta tartó nyomozás mindenesetre azt követően vett fordulatot, hogy a rendőrség számos olyan hanganyagot foglalt le, amelyen Gyárfás és Portik beszélgetése hallható. Úgy tudjuk, ezek nagy része a szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác testvérének házából került elő. Nem mellesleg Rohác volt az, akit a Fenyő-gyilkosság elkövetése miatt jogerősen elítélt a bíróság. Értesüléseink szerint azonban egy vádalkut követően tavaly újabb, hatalmas mennyiségű – Portik által készített, illetve megrendelt – hanghordozót talált a rendőrség – ezúttal egyebek mellett a Farkasréti temetőben. Sajtóhírek szerint e felvételek miatt számos politikus, illetve alvilági személyt is retteg.

Az sem titok, hogy Portik Tamás mániákusan rögzítette a környezetében folyó beszélgetéseket. Anyósa, Riskó Judit egy interjúban például arról panaszkodott, hogy lányának fel kellett vennie a vele folytatott beszélgetéseket azért, hogy azokat Portik is meg tudja hallgatni.

De ez a legkevesebb. Amikor 2008-ban Portik éppen a Gyurcsány-kormány polgári elhárításának vezetőjével, Laborc Sándorral egyezkedett a Vadrózsa, majd később a Menza étteremben, elhangzott az is, hogy az egykori olajbűnöző szocialista politikusokat pénzelt. Portik ekkor ajánlotta fel, hogy kompromittáló információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról, mivel igencsak félt a kormányváltástól. Nem véletlenül, hiszen azóta a Prisztás József elleni gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás ügyében is jogerősen elítélték.

Egy biztos, a lefoglalt hanganyagok évtizedes titkokról ránthatják le a leplet. Ilyenek például, hogy miféle alvilági, titkosszolgálati játszmák zajlottak a 90-es évek Magyarországán. Ezen a területen egyértelműen a szlovák és az orosz személyek szerepe lehet érdekes. Ugyancsak világossá válhat a politikusok házainál végrehajtott robbantásos cselekmények háttere. De feleletet kaphatunk arra is, miként történt a hídverés a politika és az alvilág között. Végül, de nem utolsó sorban kiderülhet, kik és miként próbálták meg legalizálni az olajmilliárdokat.

Szóval a Fidesz hazugsággyára továbbra is hazudik, csúsztat!

olkt.hu